Menu
AEGON Toekomst Journaal: E1 & A1

AEGON Toekomst Journaal: E1 & A1

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de E1 en de A1 aan het werk. De E1 won de topper tegen SV Hoofddorp met 3-1. De A1 besloot de thuiswedstrijd tegen Voetbalacademie Twente met exact dezelfde cijfers.

Ajax E1 speelde een competitietopper tegen koploper Hoofddorp D1. Eerder dit seizoen oefende Ajax D2 al tegen de Hoofddorpers. De Ajacieden wonnen dat duel ‘slechts’ met 3-2. ,,We wisten dus dat Hoofddorp een sterke tegenstander is’’, vertelt jeugdtrainer Alex Geernaert van de E1. ,,We spelen wekelijks tegen D-pupillen die ouder, en dus sterker zijn. Mijn spelers zijn 10 of 11 jaar, tegenstanders zijn 12 of 13 jaar. Voetballend moeten we dus uit de duels blijven. Fysiek kan het verschil groot zijn.’’

De Ajacieden slaagden zaterdag in hun missie. Middenvelder Richonell Magaret profiteerde al na tien minuten van goed voorbereidend werk van rechtsbuiten Millen Baars: 1-0. Na rust scoorde Hoofddorp de gelijkmaker, waarna Mitchell Bakker de zege veiligstelde met twee treffers. Vooral de 2-1 was oogstrelend. Baars bediende de linksbuiten op maat, waarna Bakker de bal met veel gevoel over een verdediger liftte en uit de volley toesloeg.

,,Iedereen haalde een goed niveau en er werd ook goed samengespeeld. Echt als een collectief. Ons spel was ook attractief’’, oordeelde Geernaert met tevreden ondertoon. ,,Het belangrijkste is dat de spelers zich ontwikkelen. Het is vandaag 3-1 geworden, maar het had ook 6-1 kunnen zijn.’’ De E1 is nu terug te vinden op de vierde plek van de ranglijst. ,,Leuk dat we wel meedoen om de bovenste plaatsen’’, aldus Geernaert, ook verwijzend naar de flinke tegenstand die de Ajacieden wekelijks ondervinden van de grotere en sterkere opponenten. Zaterdag wacht de E1 een uitwedstrijd bij OSV D1. De wedstrijd begint om 11:00 uur.

Ajax A1 versloeg VA FC Twente A1 op de vertrouwde Toekomst met 3-1. Ajax A1 versloeg VA FC Twente A1 op de vertrouwde Toekomst met 3-1.

De Ajacieden uit de A1 versloegen in hun thuisoptreden de leeftijdgenoten van Voetbalacademie Twente A1. Voor rust scoorde Ouasim Bouy voor de ploeg van trainer Fred Grim en assistent-trainer Dennis Bergkamp. In de laatste tien minuten droegen Terell Ondaan en Lesley de Sa allebei ook een treffer bij aan de 3-1 overwinning. De A1 is koploper in de landelijke Eredivisie voor A-junioren. Zaterdag spelen de Ajacieden vanaf 14:30 uur een uitwedstrijd bij ADO Den Haag A1.

Bekijk de samenvattingen van de E1 en A1, met daarin natuurlijk alle Ajax-doelpunten, later vandaag op Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Lees hier het uitgebreide verslag van de A1 plus de terugblik van Fred Grim

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week