Menu
AEGON Toekomst Journaal: E1 & B2

AEGON Toekomst Journaal: E1 & B2

In het Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de E1 en B2 aan het werk. De E1 won met 5-3 van Pancratius. De B2 speelde met 0-0 gelijk tegen stadgenoot AFC B1.

Trainer Alex Geernaert zag namens 'zijn' Ajax E1 Millen Baars liefst drie keer toeslaan tegen Pancratius. Ook Ryannique Inge behoorde zaterdag met zijn twee assists tot de uitblinkers op de Toekomst. Sven Botman en Dean James maakten de resterende Ajax-treffers in het met 5-3 gewonnen duel. De E1 is dit seizoen scorend toch al op dreef. Eerder al werd een competitieduel met 5-4 gewonnen en werd DCG met 10-1 geklopt.

De ploeg van Geernaert kende mede door de doeltreffendheid een zeer voortvarende start; in de eerste 4 duels werden 10 punten behaald. Daarna beleefden de Ajacieden een mindere periode. ,,Jeugd blijft onvoorspelbaar’’, aldus Geernaert, dit seizoen nieuw als trainer in de jeugdopleiding. Afgelopen seizoen liep hij in het kader van zijn TC I-cursus stage bij Ajax B1, de ploeg van trainer Robin Pronk. Eerder trainde Geernaert de amateurs van KFC, de E’tjes en B-junioren van Volendam. Ook is hij tien jaar leraar op een VMBO-school.

De E1 bezet de vierde plek in de competitie. De E'tjes spelen standaard tegen D-ploegen met spelers die twee jaar ouder zijn. Woensdag speelt de ploeg van Geeraert een oefenwedstrijd op de Toekomst tegen de D1 van sv Ouderkerk. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd, in competitieverband, tegen sv Overbos D1. Aftrap 11:00 uur en entree is gratis.

Ajax B2 bezet de derde plek in de competitie. Ajax B2 bezet de derde plek in de competitie.

Ajax B2 wist niet te scoren in de stadsderby tegen AFC B1. ,,Toch hebben we goed gespeeld'', keek B2-trainer Edmond Claus terug op het thuisduel. ,,AFC is een opportunistische tegenstander die snel de lange bal hanteert. Het is een lastig te passeren tegenstander, die nog altijd ongeslagen is en tot nu toe slechts zes goals tegen kreeg. Wij hielden de linies kort op elkaar en voerden ook de overige opdrachten goed uit. Er werd onder meer goed druk gezet op AFC en daarmee haalden we er toch veel lange ballen uit.''

Ajax B2 bezet de derde plek in de eerste divisie. AFC blijft de (ongeslagen) nummer twee op de ranglijst. Het verschil tussen Ajax en stadsgenoot AFC bedraagt vijf punten. Koploper blijft Vitesse/ AGOVV B1. De koploper won tot nu toe al zijn 9 duels en staat liefst 11 punten voor op Ajax.
Zaterdag speelt de B2 de lastige uitwedstrijd tegen koploper Vitesse/ AGOVV B1.

,,Qua proces en uitvoering ben ik tevreden met de 0-0'', besloot Claus. ,,Niet qua resultaat natuurlijk, de jongens waren ook erg teleurgesteld. AFC scoorde trouwens wel twee keer, maar die treffers werden volgens ons terecht geannuleerd wegens buitenspel. Ook wij waren een aantal keer dicht bij een treffer. Een gelijkspel is daarom een terechte uitslag.’’

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bekijk hier het Toekomst Journaal van afgelopen week