Menu
AEGON Toekomst Journaal: F1 & A1

AEGON Toekomst Journaal: F1 & A1

In het AEGON Toekomst Journaal wordt iedere week op Ajax TV aandacht besteed aan de jeugdelftallen van de Toekomst. Deze week zien we de talenten uit de F1 en de A1 aan het werk. De F1 had weinig moeite (8-0) met de E2 van Fortius, terwijl de A1 (in de blessuretijd) verloor van Feyenoord/ Excelsior A1: 0-1.

Ajax F1 schoot met scherp tegen Fortius E2. Brian Brobbey was met drie treffers topscorer in de ploeg van Ajax-jeugdtrainer Dennis de Haan. Ki-jana Hoever nam twee doelpunten voor zijn rekening. De overige treffers kwamen van Jordi Blom, Ryan Gravenberch en Nouri Cheung.

Sinds de winterstop speelt de F1 in de 1e klasse, waar tweedejaars E-pupillen de tegenstanders zijn. ,,De eerste seizoenshelft speelden we in een voorjaarscompetitie. In deze competitie, de 1e klasse, is de tegenstand nog groter'', vertelt De Haan. ,,Zij zitten er natuurlijk nog korter op, dus als team en individueel moeten we nog scherper en beter zijn. Je moet nóg eerder voetballend de oplossing zoeken. Als team en individueel zijn we sowieso gegroeid dit seizoen. Het gaat per slot van rekening om de individuele ontwikkeling van spelers.’’

De F1 is nog ongeslagen in de competitie. De oogst na 8 gespeelde duels is 24 punten. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan. Komend weekend speelt de F1 een toernooi op Texel. De tegenstanders op het sterk bezette toernooi zijn onder andere Schalke ’04, Feyenoord en Sparta. De F’jes pakken vrijdag al de boot naar het eiland. Zaterdag en zondag zijn wedstrijddagen, waarna de jongste Ajaciedjen de boot terug nemen op zondag.

De Ajacieden uit de A1 waren zaterdag minder fortuinlijk in de 'kleine Klassieker' tegen Feyenoord/ Excelsior A1. De talenten incasseerden diep in de blessuretijd een fatale tegentreffer. Het gevolg was een azijnzure 0-1 thuisnederlaag.

Bekijk de acht doelpunten van Ajax F1 en de samenvatting van de 'kleine Klassieker' dinsdag op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst (boven), Gerard van Hees (onder).

Lees hier het complete wedstrijdverslag van Ajax A1

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week

Ouasim Bouy verloor met de A1 van Feyenoord/ Excelsior A1. Ouasim Bouy verloor met de A1 van Feyenoord/ Excelsior A1.