Menu
AEGON zet concurrentie op afstand

AEGON zet concurrentie op afstand

Uit onderzoek van de Fontys Hogeschool Tilburg naar de online-activering van sportsponsoring blijkt dat AEGON & Ajax het op het world wide web goed voor elkaar hebben. Het vakblad Sponsortribune (editie februari 2011) meldt dat AEGON door haar online marketingactiviteiten de andere hoofdsponsors van de Eredivisieclubs op gepaste afstand zet.

De hoofdsponsor van Ajax behaalt door de inzet van de speciale website ajax.aegon.nl, de online Altijd lastig Quiz, Google Adwords en de inzet van o.a. facebook.com/studioajax, maar liefst 69 van de 100 punten. De hoge score wordt verklaard door prima te scoren op 16 variabelen die het succes meten van de online activering. Deze score is gekopppeld aan de verworven sponsorpropositie. De nummer twee Afas (AZ) staat met 37 punten op flinke afstand en Univé (sc Heerenveen) maakt de Top 3 met 34,5 punten compleet.

Exclusieve column van Frank de Boer op de Ajax-blog van AEGON. Exclusieve column van Frank de Boer op de Ajax-blog van AEGON.

Ajax gaat samen met AEGON in de toekomst voor nog meer gezamenlijke interessante online-activaties. ,,Het bevestigt eveneens de ontwikkeling van sportsponsoring naar gerichte sportmarketing, waarbij bij Ajax marketingkansen optimaal benut kunnen worden door het activeren van partnerships’’, aldus Henri van der Aat, commercieel directeur van Ajax.

Ook Ajax zelf is heel actief op het internet. Zo is Ajax bijvoorbeeld officieel te volgen op Twitter en Facebook. Meld je, net als eerder al 19.000 fans deden, aan voor het officiële Twitteraccount via Twitter.com/Official_Ajax en blijf via @Official_Ajax op de hoogte van het laatste nieuws vanuit het hart van de Amsterdamse club. Op de officiële Facebook-pagina van Ajax lees je het laatste nieuws over Ajax, krijg je de laatste Ajax-video’s te zien én kan je discussiëren over talloze onderwerpen. Volg Ajax op Facebook.com/ajax1900. Bijna 3.500 mensen gingen je de afgelopen maanden al voor.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Klik hier om naar ajax.aegon.nl te gaan

Hier vind je het officiële Twitteraccount van Ajax

Klik hier voor de Facebookpagina van AEGON/Studio Ajax

Ook op de Facebook-pagina van AEGON valt veel te beleven. Ook op de Facebook-pagina van AEGON valt veel te beleven.