Menu
AFC AJAX-Internazionale door Ralph

AFC AJAX-Internazionale door Ralph

Ralph uit Pannerden, won de prijsvraag 'Wat zegt tie nou?' en won daarmee 2 kaarten voor Ajax-Internazionale. Hierbij zijn verslag.

Op 22 februari stond de wedstrijd AFC AJAX-Internazionale op het programma voor de 1/8 finales van de Champions league.AJAX moest heb opnemen tegen de sterren van Internazionale, en vooraf werd gezegd dat ze kansloos waren.

AJAX begon sterk aan de wedstrijd en scoorde in de 16de minuut via Huntelaar de 1-0 na goed voorbereidend werk van Mauro Rosales... Enkele minuten later scoorde Rosales zelfs de 2-0!!! AJAX bleef vervolgens goed drukzetten op Inter en had nog enkele kansen op de 3-0 in de eerste helft. Aan het eind van de eerste helft was het toch nog even schikken voor het AJAX doel. In de blessuretijd van de eerste helft was het Inter dat 2x op de lat kopte en AJAX kwam met de schrik vrij. Het rustsignaal klonk bij een 2-0 voorsprong voor ons aller AJAX.

De tweede helft begon Inter met een wissel; Pizarro kwam erin voor C├ęsar, wat direct tot meer dreiging zorgde. In de 50ste minuut werd het 2-1 door een lucky goal van Stankovic. De bal werd twee keer van richting veranderd en verdween achter Stekelenburg. De rest van de wedstrijd stond AJAX vrijwel de hele tijd onder druk, maar kon er via de counter soms nog gevaarlijk uitkomen. In de 85ste minuut was het dan tog ''Kakkerlak'' Cruz die voor de 2-2 zorgde, wat nooit had mogen gebeuren. Hij had er al met 2x rood afgemoeten; Het incident met Heitinga en de harde overtreding van achteren op Trabelsi.

De eerste helft was geweldig om te zien, maar jammer dat ze het in de tweede helft niet door konden zetten. Het zal moeilijk worden in Milaan maar als ze daar zoals hier in de eerste helft spelen, is het mogelijk.

Ralph te Dorsthorst