Menu

Afgeslankte groep tijdens vrijdagtraining

Ronald Koeman heeft wel eens over minder mensen kunnen beschikken, maar veertien volledig fitte Ajacieden, exclusief keepers, is geen luxe-positie zo'n twee dagen voor de topper tegen PSV. Maar wellicht dat in die twee dagen nog een aantal spelers zich bij de groep kan voegen.

Rafael van der Vaart deed het eerste gedeelte van de training wel mee, maar zonderde zich met Julien Escudé af toen de grote partij begon. Dat eerste gedeelte bestond uit een kaatsoefening op tempo en een combinatie van een rondo en een partijtje. Drie partijtjes van drie met allen een andere kleur hesje aan, stonden in een kring. Een partij was neutraal, de andere twee moesten strijden om de neutrale partij aan hun kant te krijgen.

Vervolgens werd een korte grote rondo gedaan, waarna de overgeblevenen in twee partijen werden verdeeld. Johnny Heitinga en Wamberto deden op het andere veld een uitlooptraining, omdat zij de avond ervoor met Jong Ajax hadden gespeeld. Yakubu ontbrak op het veld vanwege een interland met het Ghanese nationale elftal, Jelle van Damme was binnen gebleven met een zere enkel, Hatem Trabelsi liep tegen Celta de Vigo woensdagavond een knieblessure op en John O'Brien trainde eveneens apart op het andere veld. Dat betekende dat Koeman zeven spelers in elk team had voor de grote partij. Met keepers erbij, zij zijn allen fit, waren het twee partijen van acht.

Toen Viictor Sikora zich tijdens de partij na een tackle van Maxwell naar de grond liet zakken leek het even of de aanvaller niet verder kon. Gelukkig stond hij na behandeling weer op en voegde zich weer bij zijn team. Met Petri Pasanen verliep het wat minder voorspoedig: de Fin kon niet verder nadat hij zich in een duel blesseerde, en liep met fysiotherapeut Ricardo de Sanders van het veld.

Tijdens de training van zaterdag zal blijken of de blessures van Escudé, Van der Vaart, Van Damme en Pasanen van zodanige aard zijn, dat zij tegen PSV wel of niet ingezet zouden kunnen worden. Zdenek Grygera en Jari Litmanen deden alles mee vrijdagochtend.