Menu
Afrikaans Ajax-onderonsje eindigt gelijk, hattrick Sierhuis

Afrikaans Ajax-onderonsje eindigt gelijk, hattrick Sierhuis

De nodige Ajacieden hadden zaterdag interlandverplichtingen. Dat verliep met wisselend succes. De opvallendste en succesvolste rol was weggelegd voor Kaj Sierhuis.

In Ouagadougou troffen Bertrand Traoré en Thulani Serero elkaar. Het treffen tussen Burkina Faso en Zuid-Afrika eindigde in 1-1. Beide Ajacieden begonnen in de basis, maar maakten de negentig minuten niet vol. Traoré werd na 75 minuten vervangen en Serero elf minuten later. In blessuretijd kwam Burkina Faso uiteindelijk langszij.

Bij de start van de Afrikaanse kwalificatiereeks voor het WK kwam Marokko niet verder dan 0-0 bij Gabon. Hakim Ziyech bleef de gehele wedstrijd op de reservebank.

Hetzelfde overkwam Lasse Schöne met Denemarken op bezoek bij Polen, dat met 3-2 te sterk was. Voor diverse oud-Ajacieden was er wel speeltijd weggelegd. Arek Milik werd halverwege bij de thuisploeg vervangen, terwijl Viktor Fischer en Christian Eriksen wel de negentig minuten volmaakten.

Succes was er wel voor Kaj Sierhuis, die met een onvervalste hattrick in de tweede helft een belangrijk aandeel had in de 4-0-zege van Oranje onder 19 op San Marino. De Nederlandse talenten zijn daardoor geplaatst voor de tweede EK-kwalificatieronde, ook wel de eliteronde genoemd. Naast Sierhuis begonnen ook Deyovaisio Zeefuik en Matthijs de Ligt in de basis.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: ProShots