Menu
Afrikaans bezoek voor Ajax

Afrikaans bezoek voor Ajax

Bepaald geen alledaags bezoek, langs het trainingsveld tijdens de ochtendtraining van Ajax. Twintig voormalige straatjongens uit het Keniaanse Nairobi keken bewonderend toe hoe de selectie van trainer Danny Blind zich in het zweet werkte. Hoogtepunt was de groepsfoto die na de training werd gemaakt. De Afrikanen, allen acteurs in het theaterstuk The Black Pinocchio, en Ajacieden maakten er een vrolijke plaat van.

Voor de twintig voormalige straatschoffies in de leeftijd van 12 tot 20 jaar is het toneelverhaal uit het hart gegrepen. Eerder al toonden de Afrikaanse acteurs hun kunsten in Italiaanse theaters. Op uitnodiging van AMREF Flying Doctors spelen de Kenianen ook in Nederland. Van 9 tot en met 18 april is The Black Pinocchio te zien in het Amsterdamse RAI Theater.

The Black Pinocchio is gebaseerd op het klassieke verhaal van Pinocchio. In de anderhalf uur durende voorstelling The Black Pincocchio blijkt hoe moeilijk het is om op het rechte pad te blijven. Met het toneelstuk heeft AMREF Flying Doctors de Afrikanen de kans geboden een beter leven op te bouwen.