Menu

Afronden

Nog één training heeft Ronald Koeman met zijn groep na de ochtendsessie op vrijdag voordat de tweede competitiehelft aanvangt. Centraal vrijdagochtend stond het afronden op doel. Zonder doelpunten kun je immers geen wedstrijd winnen, moet de technische staf bedacht hebben.

Normaal gesproken wordt tijdens de vrijdagtraining, wanneer de pers aanwezig is, een grote partij gespeeld. Zo niet dit keer. De groep werd verdeeld in een kleine en een grote groep. De grote groep ging aan de achterkant van het veld een rondo spelen, terwijl de kleine groep de afronding op doel ging oefenen.

Steven Pienaar, Bogdan Lobont en Tomás Galásek werkten binnen in het stadion aan hun herstel. John O'Brien en Mauro Rosales trainden met de groep, hoewel de Argentijn iets eerder uit de training werd gehaald. Waarschijnlijk kan hij aanstaande zondag tegen FC Utrecht wel meespelen.

Rosales en Mitea moesten vanaf de flanken de bal voor het doel brengen, waar Charisteas hem achter Stekelenburg of Vonk moest zien te werken. Meteen daarna vielen Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart nog eens door het midden aan. Na ongeveer een kwartier werd er doorgewisseld en kwamen Daniël de Ridder en Nourdin Boukhari vanaf de flanken en nam Ryan Babel de taak van Charisteas voor het doel over. Ook Anthony Obodai en Hatem Trabelsi werden ingezet om de voorzetten vanaf de zijkanten verzorgen.

Tegen het einde van de training, de grote groep aan de overkant van het veld was inmiddels ook overgegaan op afronden op doel, oefenden Sneijder en Van der Vaart nog op vrije trappen, die door Grygera, Escudé, Charisteas en Heitinga ingekopt dienden te worden.