Menu

AFS op bezoek bij Jari

Liverpool is weer een club die Ajacieden aanspreekt. Decennia lang sprak men in Amsterdam nog over de twee Europa Cup-duels in 1966 van Ajax tegen deze Engelse club. In een mistig Olympisch Stadion waren de Amsterdammers met 5-1 oppermachtig. De daaropvolgende return in Liverpool was toen nog slechts een formaliteit (2-2).

Door deze overwinning maakte Ajax voor het eerst naam op het internationale voetbaltoneel. Dat is inmiddels al lang verleden tijd en bovendien bleef het bij deze twee wedstrijden. Maar tegenwoordig is er voor Ajacieden weer genoeg reden Liverpool in de gaten te houden. Jari Litmanen verhuisde begin januari van Barcelona naar de Engelse havenstad en sindsdien surfen we elk weekend even naar de officiele website van Liverpool om te zien of 'Jari' nog heeft gespeeld.

Dat gevoel hadden de jongens van de Ajax Foto Side ook. Zij maakten direct plannen. Litmanen verdiende na zijn voetballoze periode in de Catalaanse hoofdstad een hart onder de riem te worden gestoken. In de geest van 'You never walk alone' woonden de fans het debuut van de Fin bij op Anfield Road. Het lukte de filmploeg zelfs na afloop een glimp van de speler op te vangen. Helaas bleef het voor AFS daarbij. Litmanen, anders altijd wel beschikbaar voor een praatje met fans, werd na zijn eerste Engelse optreden belaagd door de media.

Gelukkig was de reis niet mislukt. AFS kreeg toegang tot de catacomben en maakte een indrukwekkende reportage. Ze drongen door tot de kleedkamer van de Reds. Links Website Ajax Foto Side Website Liverpool