Menu

Afscheid Grim en Tobiasen

Ajax heeft zondagmiddag na de wedstrijd tegen FC Den Bosch afscheid genomen van Ole Tobiasen en Fred Grim. Voorzitter Michael van Praag en directeur Arie van Eijden luidden onder luid applaus de Ajacieden uit.

Arie van Eijden nam het woord bij het afscheid van de Ajacieden. ,,In het voetbal is het altijd een komen en gaan. Zeker aan het einde van het seizoen. Vandaag nemen we afscheid van twee bijzondere Ajacieden: Ole Tobiasen en Fred Grim."

,,Het verblijf van Ole Tobiasen heeft hem en ons niet gebracht wat we er van verwachtte. Ole werd door pech achtervolgd en dat hij zich heeft teruggeknokt is alleen aan hemzelf toe te schrijven. Ole gaat het bij AZ opnieuw proberen. Wij wensen je veel succes en toitoitoi."

Vervolgens wilde Van Eijden het woord tot de doelman richten. Maar de directeur verleende de F-side voorrang. De vaste fans zongen Fred Grim toe en klapten hem bemoedigend en bedankend toe. Van Eijden liet de supporters uitzingen en nam vervolgens het woord over.

,,We nemen afscheid van Fred Grim. Hij is 37 jaar en oneerbiedig gezegd heeft hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Fred was een steunpilaar van Edwin van de Sar en heeft zich boven de reserverol uitgewerkt. Daarna won hij van de veel jongere concurrentie. Maar we nemen niet echt afscheid. Want Fred gaat onze jeugdkeepers opleiden."

Er volgde een hartverwarmend applaus. Toen was het de beurt aan Fred zelf die ook nog een woordje tot 'zijn' supporters wilde richten. ,,Tsja", was enige dat hij uitbracht voordat opnieuw een applaus over hem uit barstte.

,,Dit is een van de moeilijkste middagen uit mijn voetbalcarrière", sprak Grim. ,,Ik ben blij dat we gewonnen hebben. Daar wil ik het team hartelijk voor bedanken, want anders had ik hier niet zo prettig gestaan. Ik wil de mensen bedanken voor de steun, want zonder support kan je nooit iets bereiken."

Ook nu rolde het applaus van de tribunes. ,,Als laatste wil ik iederen van voor en binnen Ajax veel succes wensen de komende jaren. Dank u wel!"

Na de mooie woorden van Grim gingen de afscheidnemende Ajacieden een rondje langs het veld. Tot ze defenitief de catacomben van het stadion in zakten.