Menu
Afscheid nemen met schaal en beker is mijn wens

Afscheid nemen met schaal en beker is mijn wens

Marlous Pieëte is aanvalster bij de Ajax Vrouwen. Eens per maand deelt zij haar ervaringen en die van haar team op de site. Dit keer kijkt ze vooruit naar het kampioensduel, vrijdag op de Toekomst en legt ze uit waarom ze stopt bij Ajax.

Afloop van wedstrijden tegen Twente hangt niet zelden af van geluk
Nog een paar heel mooie wedstrijden en dan is het seizoen 2016-2017 voor ons voorbij. De afgelopen weken hebben we de dubbele confrontatie met FC Twente gespeeld. We moesten de vijf punten voorsprong verdedigen en we zijn blij dat dat is gelukt. Dat hebben we netjes gedaan, al zeg ik het zelf.

De afloop van wedstrijden tegen Twente hangt niet zelden af van geluk, want de teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Zo ook afgelopen vrijdag. Toen we 1-0 voorkwamen, hoopten we dat we na afloop gelijk het kampioensfeestje konden vieren. Dat was perfect geweest tegen de regerend landskampioen, in een thuiswedstrijd met lekker veel publiek. Zelf had ik een kans op 2-0 maar die maakte ik niet. In de tweede helft was Twente de betere ploeg en mogen we blij zijn dat we een punt aan de wedstrijd hebben overgehouden.

Niets anders dan anders
Nu hebben we aan één punt genoeg om kampioen te worden. Hoewel we heel veel zin in de wedstrijd hebben en er echt naar toe leven gaan we niets anders dan anders doen. Dit is dus weer een normale week voor ons. ADO zal echter net als altijd voor de winst gaan. Natuurlijk zal het voor hun anders zijn, want zij spelen nergens meer voor. Maar ze zullen het wel leuk vinden om een mogelijk kampioensfeestje te verpesten. Dus we kunnen ons opladen voor een pittige wedstrijd.

Edwin van der Sar kwam maandag nog langs om ons op scherp te zetten. Hij zei dat we best tevreden mogen zijn met die 1-1 tegen Twente en dat we ze op afstand hebben weten te houden. Maar hij zei ook dat het tegen ADO niet ‘zomaar gedaan is’, dat we maar aan die wedstrijd van de mannen bij De Graafschap moeten denken. Het is leuk dat iedereen bij de club zo meeleeft en oprecht geïnteresseerd is in de Ajax Vrouwen.

'Het is goed zo'
Ik zal dat gaan missen. Zoals bekend is dit mijn laatste seizoen; dit worden mijn laatste drie wedstrijden in het Ajax-shirt. Dat gaat straks pas leven, nu ben ik volop bezig met het kampioenschap en daarna de bekerfinale. Ik heb het bij FC Twente meegemaakt, daar ging ik ook na jaren weg. Ik sta daar nuchter in. Onder andere Anouk Hoogendijk en Daphne Koster stoppen ook. Kunnen we het gevoel delen. Voor mij is het goed zo. Straks na het seizoen ga ik beslissingen nemen over mijn toekomst. Mijn zaakwaarnemer is nu voor mij aan het kijken. Zij heeft gesprekken met clubs en trainers. Ik ben echt blij dat ik haar heb. Hoef ik daar niet aan te denken. Kan ik me volledig focussen op het kampioenschap en de beker.

Jullie zijn er vrijdag toch ook bij om ons aan de titel te helpen?