Menu
Afscheid Stekelenburg tijdens rust

Afscheid Stekelenburg tijdens rust

Ajax zal in de rust van Ajax - VVV-Venlo afscheid nemen van Maarten Stekelenburg. De doelman verruilde in augustus 2011 Ajax voor AS Roma. Een periode van 282 officiële wedstrijden in Ajax 1 werd daarmee afgesloten. Ajax roept alle supporters op om Stekelenburg, maar ook de jeugdelftallen van Ajax die in de rust een ereronde zullen lopen, vanaf hun eigen plek toe te juichen.

Als Ajax zich na de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo officieel kampioen van Nederland mag noemen, ontvangt Jan Vertonghen de schaal uit handen van Stekelenburg én Mister Ajax Sjaak Swart. De Amsterdammers hebben in de voorlaatste speelronde voldoende aan een punt.

Stekelenburg (29) maakte op 11 augustus 2002 zijn Ajax-debuut in de wedstrijd Ajax - PSV (3-1). De keeper speelde 282 officiële wedstrijden voor Ajax. Maarten Stekelenburg werd met Ajax drie keer landskampioen (2002, 2004, 2011), won drie keer de KNVB Beker (2006, 2007 en 2010) en vier keer de Johan Cruijff Schaal (2002, 2005, 2006 en 2007).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kom woensdag op tijd en rood-wit naar de Amsterdam ArenA!

Maarten Stekelenburg begon het huidige seizoen als doelman van Ajax, maar verruilde de club waar hij zijn voetbalopleiding genoot in augustus voor AS Roma. Maarten Stekelenburg begon het huidige seizoen als doelman van Ajax, maar verruilde de club waar hij zijn voetbalopleiding genoot in augustus voor AS Roma.
Reikt Stekelenburg (samen met Sjaak Swart) woensdag een nieuwe kampioensschaal uit aan Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen? Reikt Stekelenburg (samen met Sjaak Swart) woensdag een nieuwe kampioensschaal uit aan Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen?