Menu
'Afsluiten met een prijs en het liefst twee'

'Afsluiten met een prijs en het liefst twee'

Ed Engelkes is sinds de oprichting in 2012 hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. Dit seizoen wordt ingezet op het binnenslepen van de felbegeerde landstitel. Maandelijks deelt Engelkes zijn ervaringen op Ajax.nl.

We hebben met de Ajax Vrouwen even een week zonder verplichtingen. De Oranje Leeuwinnen doen mee aan de Algarve Cup, een belangrijk toernooi ter voorbereiding op het EK komende zomer in eigen land. We hebben er bij Ajax bewust voor gekozen om met de groep die in Amsterdam is achtergebleven geen oefenduel te spelen. Het is een heel drukke periode geweest. We leven toe naar het belangrijke bekerduel tegen ADO Den Haag, waarin we de halve finale hopen te bereiken en het slot van de reguliere competitie en de start van de play-offs.

,,Wat dat betreft is het een vervelende en lastige tijd voor iedereen van de Ajax Vrouwen. Eerst was er het nieuws over mijn vertrek, en nu de nieuwe trainer die moet komen."

Helaas liepen we zaterdag bij Telstar tegen ons eerste puntenverlies van de tweede seizoenshelft aan. En eerlijk is eerlijk: we verdienden ook niet meer dan een gelijkspel (1-1). Gelukkig zijn we nog altijd ongeslagen. Bovendien hebben we een ruime voorsprong van negen punten op FC Twente, al worden de puntenaantallen straks bij de start van de play-offs gehalveerd. Het zij zo. Als alles bij het oude was gebleven, dan waren we er al bijna geweest, maar dat telt niet. We hebben er vooraf mee ingestemd, en dan moet je niet achteraf gaan klagen. Het is aan ons om ook in de play-offs te laten zien dat de titel ons toekomt. Een mooie uitdaging.

Het is nu ruim een maand bekend dat ik volgend seizoen geen trainer meer ben van de Ajax Vrouwen. Iets nieuws heb ik nog niet gevonden, maar dat is niet erg. Ik geef het de tijd en heb rust in mijn hoofd gevonden. Iets dat ik kort na het bekend worden van het nieuws nog niet had.

,,Ik geniet nog iedere dag van de manier waarop getraind wordt en de instelling van de speelsters."
,,Ik geniet nog iedere dag van de manier waarop getraind wordt en de instelling van de speelsters."

Er moet ook net iets op het juiste moment vrijkomen en het jou dan ook gegund worden. Ik weet in ieder geval van mezelf dat ik goed werk lever en altijd honderd procent geef. Dat heeft Ajax ook aangegeven, alleen vinden ze het na vijf jaar tijd voor een nieuw gezicht voor de groep. Een nieuwe club weet dus wat-ie met mij in huis haalt.

Wat dat betreft is het een vervelende en lastige tijd voor iedereen van de Ajax Vrouwen. Eerst was er het nieuws over mijn vertrek en nu de nieuwe trainer die moet komen. Bovendien zijn er ook speelsters die wellicht nog in het ongewisse zijn over hun toekomst. Dat maakt het lastig. Eerst liep alles via mij, nu ben ik er gedeeltelijk, zijdelings of helemaal niet bij betrokken.

Gelijkspel volgens trainer Ed Engelkes terechte uitslag đŸ‘‰ https://t.co/SrJd9Df9xX #telaja pic.twitter.com/Kxn9ml3OPH

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 25 februari 2017

Gelukkig hebben we allemaal hetzelfde doel. Ik geniet nog iedere dag van de manier waarop getraind wordt en de instelling van de speelsters. Het gaat heel soms over de toekomst, maar veel vaker over het voetbal zelf. Datgene waar we de komende maanden succesvol mee hopen te worden. Ik heb het al eerder gezegd: afsluiten met een prijs en het liefst twee zou voor de speelsters en mij een mooie bekroning zijn op het werk bij Ajax.''