Menu
Afsluiting herfstvakantie in Ajax-stijl

Afsluiting herfstvakantie in Ajax-stijl

Het was de afgelopen twee weken goed te merken dat Nederland herfstvakantie vierde. Veel gezinnen kwamen naar de Ajax Experience op het Rembrandtplein om een unieke Ajax-belevenis te ondergaan. Mede dankzij de speciale kortingsactie (tweede kaartje gratis) was het ook vrijdag extra druk in de Ajax Experience. De actie loopt nog tot en met zondag.

,,Mam, zullen we ruilen?”, klinkt het vlak voordat Frank de Boer aan zijn donderspeech in de virtuele kleedkamer van Ajax begint. Sander Trox heeft het goed bekeken. De 9-jarige Ajax-fan uit Haarlem wil het liefst op de stoel van zijn favoriete speler zitten. En dus schuift hij op de valreep van Sigthórsson naar Sana door.

Vanaf de plek van zijn idool ziet hij De Boer de kleedkamer binnenlopen. Niet de echte trainer van vlees en bloed uiteraard, maar dankzij de moderne techniek oogt de virtuele Ajax-coach levensecht. ,,Het zou wel mooi zijn als Ajax ooit weer in een Europese finale komt te staan. Dat heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt Sanders oudere broer Marco (13). De glimmende cups in de Experience hebben hem duidelijk geïnspireerd. De video’s met hoogtepunten en de unieke kleedkamerervaring doen de rest. ,,En als Ajax ooit de finale van de Champions League haalt, weet ik nu in ieder geval wat Frank de Boer dan in de rust gaat zeggen.”

Marco (links) en Sander Trox uit Haarlem beleefden een mooie middag in de Ajax Experience. Marco (links) en Sander Trox uit Haarlem beleefden een mooie middag in de Ajax Experience.

Sander heeft zich vooral met de voetbalspellen in de Ajax Experience vermaakt. Met name het onderdeel ‘schieten’ maakte de jonge Haarlemmer enthousiast. Ondanks dat hij keeper is, heeft hij er toch iets aan gehad. Nu weet de jonge doelman bijvoorbeeld dat hij met een snelheid van 72 kilometer per uur kan schieten. ,,En dat is best hard voor mijn leeftijd”, weet de Ajax-fan. De tegenstanders van DSK E1 zijn gewaarschuwd.

De speciale kortingsactie met het tweede kaartje gratis loopt nog tot en met zondag 28 oktober.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Openingstijden Ajax Experience

De Ajax Experience is leuk voor jong en oud. De Ajax Experience is leuk voor jong en oud.
De bezoekers krijgen vooraf uitleg over wat er allemaal te doen is in de Ajax Experience. De bezoekers krijgen vooraf uitleg over wat er allemaal te doen is in de Ajax Experience.
In de nagebouwde kleedkamer ondergingen de bezoekers een donderspeech van Frank de Boer. In de nagebouwde kleedkamer ondergingen de bezoekers een donderspeech van Frank de Boer.
De Ajax Experience: een stukje Ajax in het centrum van Amsterdam. De Ajax Experience: een stukje Ajax in het centrum van Amsterdam.
De virtuele Frank de Boer spreekt de bezoekers toe. De virtuele Frank de Boer spreekt de bezoekers toe.