Menu
Afsluiting Scoren voor Gezondheid

Afsluiting Scoren voor Gezondheid

Het grote project van Scoren voor Gezondheid werd maandag op Sportcomplex de Toekomst afgesloten. Ruim vijfhonderd kinderen, de Ajax-selectie en trainer Martin Jol waren aanwezig bij de eindclinic.

In december 2009 ondertekenden leerlingen van diverse Amsterdamse basisscholen samen met acht Ajacieden – Gabri, Kennedy, Rob Wielaert, Dennis Rommedahl, Marvin Zeegelaar, Rasmus Lindgren, Jeroen Verhoeven en Siem de Jong, die de ambassadeur van Scoren voor Gezondheid is – een Scoren voor Gezondheid-contract. Met deze speciale overeenkomst werkten de kinderen in een tijdsbestek van twintig weken aan een gezondere leefstijl door onder andere meer beweging en gezonder eten, net als een échte profvoetballer.

Twintig weken later werd het project maandag in stijl afgesloten met een gezellige, maar informatieve middag op de Toekomst. Alle deelnemers waren er, maar ook de voltallige spelersselectie was aanwezig tijdens dit evenement. De spelers hielpen onder andere bij de voetbalclinics. Luis Suarez en Vurnon Anita hielden zich bezig met de 'BMI-test' (Body Mass Index). Verder werd er gedanst, gegeten en spelletjes gespeeld.

De dag eindigde met de overhandiging van het bijzondere Scoren voor Gezondheid-diploma waar de kinderen hard voor hebben gewerkt.

Foto's: Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

De BMI-test werd uitgevoerd door Suarez en Anita. De BMI-test werd uitgevoerd door Suarez en Anita.
Ondertussen hielpen de overige Ajacieden met de clinics. Ondertussen hielpen de overige Ajacieden met de clinics.
Martin Jol sprak iedereen toe. Martin Jol sprak iedereen toe.
Daarna liet hij zijn danstechniek zien tijdens de 'vogeltjesdans'. Daarna liet hij zijn danstechniek zien tijdens de 'vogeltjesdans'.
Iedereen volgde zijn voorbeeld. Iedereen volgde zijn voorbeeld.
Alle diploma's werden voorzien van handtekeningen van de Ajacieden. Alle diploma's werden voorzien van handtekeningen van de Ajacieden.