Menu
Afstandsschot Flemming leidt Ajax O19 langs Vitesse 

Afstandsschot Flemming leidt Ajax O19 langs Vitesse 

De Ajacieden van Onder 19 hebben zaterdagmiddag een 0-4-overwinning geboekt op Vitesse O19. Na een eigen doelpunt van Vitesse maakten doelpunten van Zian Flemming, M. de Wit en Kaj Sierhuis het karwei af. Hierdoor blijft de oogappel van de jeugdopleiding koploper van de hoogste jeugdcompetitie.

Hulp uit onverwachte hoek
Met Joe van der Sar, Jasper ter Heide en Martijn Kaars voor het eerst in de basis begonnen de Ajacieden slordig aan het duel. De jeugdploeg van Ajax kreeg in de 27e minuut hulp uit onverwachte hoek. Het was Vitesse-verdediger Jesse Schuurman die een voorzet in eigen doel gleed, 0-1. 

Niet veel later haalde Ajax-middenvelder Zian Flemming vanaf een meter of 25 verwoestend uit.  De poeier zeilde via de binnenkant van de paal prachtig binnen. Met twee gebalde vuisten vierde de Ajacied de 0-2 op zijn typerende manier. 

‘Laat die bal rondgaan’ 
Ook Ajax-aanvoerder Dani de Wit dacht te delen in de feestvreugde, maar tot zijn ongenoegen stak de grensrechter wegens buitenspel een stokje voor de derde Ajax-treffer van de middag. ‘Laat die bal rondgaan’, coachte de aanvoerder zijn ploeg na het afgekeurde doelpunt. 

Het slotstuk van de wedstrijd werd verzorgd door Mees de Wit en Kaj Sierhuis. Beide aanvallers werkten vlak voor tijd elkaars voorzet achter de Arnhemse doelman. De 0-3 (open doel M. De Wit) en de 0-4 (kopbal Sierhuis) waren een feit. Met drie punten op zak stapten de Ajacieden in bus terug naar Amsterdam. 

Mini-Klassieker
Komende week krijgt de jeugdploeg van Aron Winter tweemaal Rotterdams bezoek op de Toekomst. Dinsdag wacht Sparta Rotterdam, waarna zaterdagmiddag de jeugdploegen van Ajax en Feyenoord om eer en glorie strijden.

Na afloop nemen de toppers van #AjaxO19 uitgebreid de tijd voor de jongste fans! ��✍��️ #vitaja pic.twitter.com/3DoA8hNnLE

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 november 2016

Vitesse O19 - Ajax O19: 0-4 (0-2): 27. Schuurman (e.d.) 0-1, 32. Flemming 0-2. 81. M. De Wit 0-3, 84. Sierhuis 0-4.  

Opstelling Ajax O19: Van der Sar, Ter Heide, Sidoel, Kemper, Bakker (45. Struijk) ; D. De Wit, Matusiwa, Flemming (68. Benninga) ; Nunnely, Sierhuis, Kaars (73. M. De Wit) 


Tekst: ajax.nl/Sven Koeneman|
Archieffoto: Ajax.nl/Jasper Ruhe