Menu
Aftellen naar finale: Marlous Pieëte

Aftellen naar finale: Marlous Pieëte

De Ajax Vrouwen spelen op woensdag 13 mei de bekerfinale tegen FC Twente. Bekerhouder Ajax wil de cup graag voor het tweede jaar op rij winnen. In aanloop naar deze bekerkraker blikken vier betrokkenen vooruit. In deze aflevering: De 25-jarige aanvalster Marlous Pieëte.

Op 11 april maakte je de winnende goal in de wedstrijd tegen Telstar. Daarmee leidde je de Ajax Vrouwen naar de bekerfinale. Het mooist denkbare scenario voor een aanvaller?
,,Jazeker. Het was een spannende wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat dit de enige prijs was waar we nog om konden strijden dit seizoen. Ik voelde dat het alles of niets was. Dan is het extra lekker als je het winnende doelpunt maakt. In de finale kunnen we nu een prijs pakken."

Je speelde onlangs tegen PSV (BeNe League) een goede wedstrijd en maakte een mooie treffer. Ook tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Telstar maakte je de winnende goal. Je lijkt in uitstekende vorm.
,,Dat klopt. Ik heb de smaak te pakken. Ik creëer kansen en maak voorin goede acties. Ook tijdens trainingen merk ik dat het goed gaat. Dit maakt dat ik extra veel zin heb in de bekerfinale tegen FC Twente."

In de finale tref je je oude club FC Twente. Hoe voelt dat?
,,Na zeven jaar bij FC Twente moest ik behoorlijk wennen bij Ajax. Ik was nieuw en wilde me bewijzen, maar die druk kan ik nu wel loslaten. Ik heb mijn plek bij Ajax gevonden. Tegen mijn oude teamgenoten spelen is wel gek. Het is heel knap hoe ze het doen in deze moeilijke tijd. FC Twente zit in zwaar weer. Ik voetbal weliswaar bij Ajax, maar leef erg mee met mijn oude club."

Marlous Pieëte in actie tegen OH Leuven. Marlous Pieëte in actie tegen OH Leuven.

Hoe bereid je je voor op de bekerfinale?
,,Ajax en FC Twente zijn aan elkaar gewaagd. Ik weet hoe Twente voetbalt, wat de tactiek is van de trainer en waar hun sterkte en zwakte punten liggen. Die kennis deel ik met mijn team en nemen we mee in onze trainingen."

Waar liggen de sterke punten van FC Twente?
,,Je merkt dat FC Twente meer ervaring heeft dan Ajax. Dat is ook niet zo gek. Ze draaien al wat langer mee en hebben een constante bezetting. Het team is de laatste seizoenen nagenoeg onveranderd gebleven. Bij Ajax zie je nu nog wat pieken en dalen. Dat is kenmerkend voor een beginnende ploeg. Het gaat steeds beter, maar het heeft tijd nodig. Ook bij Twente duurde het een aantal seizoenen voordat er prijzen werden gewonnen."

Waar liggen jullie kansen?
,,FC Twente heeft net als Ajax een voetballende ploeg. Daardoor kunnen ze nog wel eens een foutje maken. Op die momenten moeten wij als team de druk flink opvoeren. Het worden denk ik veel één-tegen-één-duels, dus daarin moeten we sterk zijn. Als we die slag winnen op het middenveld dan kunnen we erdoorheen voetballen. We gaan ervoor. Die beker willen we natuurlijk hier houden."

Hoe ziet jouw ideale bekerfinale tegen FC Twente eruit?
,,De wedstrijd moet spannend zijn. Als aanvaller zou ik graag vlak voor het einde de winnende goal willen maken. En dan natuurlijk een mooi feest vieren!"

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees