Menu
Aftellen richting Ajax - PSV

Aftellen richting Ajax - PSV

De winterstop is bijna voorbij. Over drie dagen hervat winterkampioen Ajax de competitie met de thuiswedstrijd tegen PSV. In aanloop naar de topper in de ArenA werkte Ajax donderdagochtend een training op de Toekomst af. Frank de Boer heeft nu nog twee trainingen om zijn team zo optimaal mogelijk aan de start te krijgen.

Zoals de coach van Ajax vorige week in Turkije al aangaf, heeft hij momenteel veel te kiezen. De concurrentie is hoog in de fitte selectie. Iedereen wil na het goede trainingskamp aan de Turkse Riviera een plaats in de wedstrijdselectie afdwingen. Onder toeziend oog van Sjaak Swart spatte de gretigheid er dan ook vanaf.

De wedstrijd tussen de huidige nummers 1 en 7 van de Eredivisie staat voor tegenstander PSV vooral in het teken van aanhaken. Landskampioen Ajax kan op zijn beurt het gat met club uit Eindhoven tot 14 punten vergroten. ,,We kunnen direct twee knock-outs uitdelen", sprak De Boer tijdens het trainingskamp in Belek. Daarmee verwees hij naar de wedstrijd tegen PSV, maar ook naar de bekerwedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande woensdag. Hoewel de Klassieker al over zes dagen op het programma staat, wordt daar nog nauwelijks over gesproken op de Toekomst. Eerst maar eens een goede herstart in de Eredivisie bewerkstelligen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst