Menu
Aftellen richting AZ - Ajax

Aftellen richting AZ - Ajax

Ajax is al drie uitwedstrijden op rij zonder puntenverlies én zonder tegentreffers. Kan Ajax die lijn zondag tegen AZ doortrekken? De huidige koploper van de Eredivisie trainde vrijdag voor de een-na-laatste keer op weg naar de Noord-Hollandse derby. De spelers oogden gretig.

Ruben Ligeon was een van de opvallendste gezichten op het trainingsveld. De verdediger van Jong Ajax vervangt Joël Veltman dit weekend in de wedstrijdselectie. Veltman kampt met een lichte spierblessure en wordt daarom uit voorzorg aan de kant gehouden. Verder zullen de vertrouwde namen van de laatste weken deel uitmaken van de selectie. Mitchell Dijks (enkel), Ryan Babel (knie) en Isaac Cuenca (knie) zijn er in ieder geval nog niet bij tegen AZ. Dijks maakt naar verwachting volgende week zijn rentree. Ook Babel keert volgende week terug op het trainingsveld. Het herstel van Cuenca verloopt eveneens voorspoedig.

AZ - Ajax begint zondag om 14:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Lucas Andersen controleert de bal met zijn hoofd. Lucas Andersen controleert de bal met zijn hoofd.
Ruben Ligeon vervangt de licht geblesseerde Joël Veltman in de selectie. Ruben Ligeon vervangt de licht geblesseerde Joël Veltman in de selectie.
Houdt Kenneth Vermeer zondag voor de vierde keer op rij de nul in een uitduel in de Eredivisie? Houdt Kenneth Vermeer zondag voor de vierde keer op rij de nul in een uitduel in de Eredivisie?
Conditietrainer Björn Rekelhof in gesprek met Daley Blind. Conditietrainer Björn Rekelhof in gesprek met Daley Blind.