Menu
Aftellen richting competitiestart

Aftellen richting competitiestart

Het aftellen richting de start van de Eredivisie is begonnen. Nog twee dagen en dan opent regerend landskampioen Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. Daags na het officiële vertrek van Derk Boerrigter had Frank de Boer een volledig fitte groep tot zijn beschikking tijdens de training.

‘Go to the left, go the right!’ klinkt het luidkeels uit de mond van Christian Poulsen als hij samen met Thulani Serero in het midden van de rondo is beland. De 33-jarige Deen is in zijn element als hij de bal en zijn denkbeeldige tegenstanders aan de rand van de cirkel moet afjagen. Een goede eigenschap voor de man die als controleur het gevaar in de kiem moet smoren. Even later keert Poulsen weer terug in zijn rol als ervaren man die oog heeft voor zijn teamgenoten. Niet alleen de jongere spelers kunnen op aandacht van hem rekenen, ook landgenoot Lasse Schöne krijgt een compliment als hij de bal netjes in de rondo houdt.

Onder toeziend oog van de vaders van Davy Klaassen en Nicolai Boilesen en de broer van Viktor Fischer houdt Poulsen de scherpte erin tijdens de rondo. Het zweept de andere spelers op, want ook zij laten duidelijk van zich horen. Hoe anders is de serene rust aan de andere kant van het trainingsveld. Daar werken Boilesen, Bojan, Kolbeinn Sigthórsson en Danny Hoesen aan voorzetten en afwerken op doel. Onder leiding van assistent-coach Dennis Bergkamp worden Boilesen en Bojan beurtelings de diepte in gestuurd op de linker- en rechterflank. Ze leveren op bestelling voorzetten af aan Sigthórsson en Hoesen die op hun beurt de doelmannen op de proef stellen. Zo wordt iedereen optimaal geprepareerd voor de start van de competitie.

Nog één training en dan moet iedereen er klaar voor zijn als Roda JC vrijdagavond naar de ArenA komt. De aftrap is om 20:00 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Thulani Serero aan de bal tijdens de training. Thulani Serero aan de bal tijdens de training.
Nicolai Boilesen had, net als Klaassen, familiaire toeschouwers langs de kant van het trainingsveld. Nicolai Boilesen had, net als Klaassen, familiaire toeschouwers langs de kant van het trainingsveld.