Menu
Aftellen richting competitiestart

Aftellen richting competitiestart

Het was donderdagochtend goed te merken dat de zomervakantie in volle gang is. Zowel de aangename temperatuur als het hoge toeschouwersaantal zorgden voor een sfeervolle training in perfecte omstandigheden. Uiteraard werd er ruim 75 uur voorafgaand aan de kraker tegen AZ met scherpte getraind. Frank de Boer wil de jacht op de derde landstitel direct overtuigend openen.

Het is een beetje hetzelfde dilemma als je wanneer je met je boodschappenwagen bij de kassa komt. Welke rij moet ik nemen? Een soortgelijk vraagstuk wierp zich donderdagochtend ook bij de openbare training op de Toekomst op. Waar zie ik het meest? Vlak langs het veld, achter het doel of juist hoog op de tribune? Na ruim een half uur bleek dat eigenlijk iedereen een prima plek had. Frank de Boer verdeelde de training over het hele hoofdveld en benutte beide doelen. Op die manier viel er zowel links als rechts genoeg te zien en te juichen.

In totaal had de coach van Ajax de beschikking over 22 veldspelers en drie keepers. Derk Boerrigter - afgelopen zondag nog afwezig tegen PSV - trainde volop mee, net als de nieuwe aanwinst Tobias Sana. De 23-jarige Zweed onderging voor het eerst het begrip ‘openbare training’ en kon direct merken wat de grootsheid van Ajax inhoudt. Na afloop zette hij talloze krabbels op petjes, shirts en in menig notitieblokjes.

Toby Alderweireld temidden van een grote schare fans. Toby Alderweireld temidden van een grote schare fans.

Twee van die 22 spelers (Dico Koppers en Viktor Fischer) werkten deels een eigen programma met de fysio af, maar sloten zich even later net zo makkelijk weer bij de groep aan. Aras Özbiliz ontbrak op de training. De 22-jarige Armeens international verblijft momenteel met toestemming van Ajax in het buitenland. Tegen het einde van de training meldde ook Nicolai Boilesen zich even buiten. De Deense verdediger is nog altijd herstellende van zijn hamstringklachten en zal er zondag tegen AZ zeker niet bij zijn. Datzelfde geldt voor de al langer uitgeschakelde Eyong Enoh (knie). Daar tegenover staat dus een vrijwel volledig fitte groep. Kortom; het wordt tijd dat de competitie begint.

Ajax - AZ begint zondag om 16:30 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de Noord-Hollandse derby. Voor het duel geldt een ClubCard-verplichting. Bestel je kaarten online via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel je tickets voor Ajax - AZ online

Derk Boerrigter deed volop mee aan het partijspel. Derk Boerrigter deed volop mee aan het partijspel.
Lorenzo Ebecilio strekt zich tot het uiterste om de bal te controleren. Lorenzo Ebecilio strekt zich tot het uiterste om de bal te controleren.
Een lachende Stefano Denswil tijdens de training. Een lachende Stefano Denswil tijdens de training.
Frank de Boer zat er als altijd bovenop tijdens de training. Frank de Boer zat er als altijd bovenop tijdens de training.
Assistent-trainer Hennie Spijkerman in gesprek met middenvelder Thulani Serero. Assistent-trainer Hennie Spijkerman in gesprek met middenvelder Thulani Serero.
Dico Koppers en Viktor Fischer deden enkele individuele oefeningen met de fysio. Dico Koppers en Viktor Fischer deden enkele individuele oefeningen met de fysio.
Christian Eriksen haalt uit. Christian Eriksen haalt uit.
Ajax-aanwinst Tobias Sana schiet op doel. Ajax-aanwinst Tobias Sana schiet op doel.
Vurnon Anita is geconcentreerd tijdens de oefening. Vurnon Anita is geconcentreerd tijdens de oefening.
Nicolai Boilesen meldde zich aan het einde van de ochtend ook op het trainingsveld. Nicolai Boilesen meldde zich aan het einde van de ochtend ook op het trainingsveld.
Tijd voor handtekeningen! Tijd voor handtekeningen!