Menu
Aftellen richting Klassieker

Aftellen richting Klassieker

De Klassieker komt steeds dichterbij. Zondag is het al zover dat Ajax tegenover Feyenoord staat in de Amsterdam ArenA. Op de Toekomst werkt Ajax 1 hard om in topvorm te geraken om Feyenoord te verslaan en de Rotterdamse club zo van zich af te schudden in de stand van de Eredivisie.

De selectie trainde onder gure weersomstandigheden. Het was behoorlijk koud op de Toekomst, dus waren er weer dik ingepakte spelers te zien. Slechts een handjevol Ajacieden durfde het aan om zonder muts op het veld te verschijnen. Maar dat koppen met zo'n wollen hoofdeksel niet al te eenvoudig is, ondervonden sommigen aan den lijve. Zij wierpen de muts vervolgens snel in een hoek.

Ook Joël Veltman (hamstringblessure) en Jairo Riedewald (lichte knieklachten) lieten zich buiten zien. De verdedigers liepen vele ronden rondom de twee velden en gingen daarna met fysiotherapeut Pim van Dord aan de slag.

De spelers lieten het ook niet na om vele vrije trappen op de doelmannen af te vuren. Met pareltjes van treffers, maar ook schitterende reddingen tussen de palen waarschuwden de Ajacieden de komende opponent.

Vrijdag traint Ajax nog op de Toekomst. Zaterdag kunnen de fans erbij zijn. Vanaf 10:30 uur stuurt De Boer zijn manschappen het veld op voor de laatste training en dan moeten de Ajacieden klaar zijn om Feyenoord op elf punten achterstand te zetten. Aan de Ajax-fans om hen moreel te ondersteunen zodat zondag niets aan het toeval overgelaten wordt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nicolai Boilesen kan weer voluit gaan en is weer wedstrijdfit. Nicolai Boilesen kan weer voluit gaan en is weer wedstrijdfit.
Lasse Schöne concentreert zich op de bal. Lasse Schöne concentreert zich op de bal.
Cillessen is in 2015 nog niet gepasseerd. Die status wil hij lang vasthouden. Cillessen is in 2015 nog niet gepasseerd. Die status wil hij lang vasthouden.

De Boer liet zich af en toe flink horen. De Boer liet zich af en toe flink horen.
De van een hamstringblessure herstellende Joël Veltman kreeg vanmorgen gezelschap van Jairo Riedewald. De van een hamstringblessure herstellende Joël Veltman kreeg vanmorgen gezelschap van Jairo Riedewald.
Arek Milik was goed op dreef tijdens de donderdagtraining. Arek Milik was goed op dreef tijdens de donderdagtraining.