Menu
Aftellen richting PSV nu echt begonnen

Aftellen richting PSV nu echt begonnen

Het grote aftellen richting PSV is nu echt begonnen. Na de vrije woensdag focussen de Ajacieden zich vanaf donderdag voor honderd procent op de topper tegen PSV in de ArenA. De Eindhovenaren plaatsten zich woensdagavond voor de bekerfinale.

Waar de meeste Ajacieden woensdag lichaam en geest de nodige rust konden gunnen in de beslissende eindfase van het seizoen, daar moesten de spelers van PSV vol aan de bak in de halve finale van de beker tegen sc Heerenveen (1-3 zege). In Eindhoven staat deze donderdag de vrije dag op het programma en kan de focus pas vrijdag volledig op Ajax. In Amsterdam is de knop al omgezet naar de kraker van zondag.

Jaap Stam was zoals de meeste donderdagen weer op het veld om de verdediging de fijne kneepjes van het verdedigingsvak bij te brengen. En toeval of niet; de verdedigers die van hem instructies kregen, bleven zonder tegentreffer in de grote afsluitende tien-tegen-tien partij.

Niet alleen de verdedigers lieten zich gelden, ook de aanvallers zetten hun beste beentje voor. Want er vielen prachtige doelpunten. Zo mikte Christian Eriksen fraai raak en liet ook Aras Özbiliz zich zien met een schitterende treffer vanaf rechts. Bovendien droop niet alleen de individuele klasse van het veld, ook een groot aantal combinaties waren een lust voor het oog.

Vrijdag staat er nog een (besloten) training op het programma. Zaterdag kunnen de fans de Ajacieden in opperbeste stemming brengen richting de topper tegen PSV. Dan is de training in de ArenA open voor de fans die hun helden een hart onder de riem willen steken.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Jaap Stam instrueert Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Bulykin doet er als spits ook zijn voordeel mee. Jaap Stam instrueert Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Bulykin doet er als spits ook zijn voordeel mee.
Sinds maandag is Gregory van der Wiel weer terug op het veld. Sinds maandag is Gregory van der Wiel weer terug op het veld.
Siem de Jong scoort! Siem de Jong scoort!
De coolingdown was ook aan de trainer goed besteed. De coolingdown was ook aan de trainer goed besteed.