Menu

Aftrainen en revalideren

Wie dacht Stanley Menzo (foto) niet meer terug te zien op het trainingsveld bij Ajax, die heeft het mis. Samen met De Cler en Vierklau trainde de doelman maandag apart met looptrainer Laszo Jambor. Deels om weer op krachten te komen, deels om zijn lichaam te laten wennen aan een leven zonder topvoetbal.

De 36-jarige doelman zette onlangs een punt achter zijn indrukwekkende voetbalcarriere. Slijtage van het kraakbeen in zijn knie dwong hem vroegtijdig te stoppen. Opnieuw beginnen zat er helaas niet meer in.

Dolgraag had Menzo nog een seizoen onder de lat gestaan bij zijn oude liefde. Hij zegt nog niet te weten wat de toekomst brengt. De club en de speler hebben de intentie uitgesproken met elkaar verder te gaan. Hoe precies is nog niet bekend. Maar een functie in de technische staf trekt de oer-Ajacied wel.

Ook Ferdi Vierklau en Tim de Cler trainden maandag apart met hersteltrainer Jambor. Op hun herstel wordt met smart gewacht. Met de geblesseerden Sier, Van Halst en Verlaat, die in het krachthonk achterbleven, wordt ervaring achterin node gemist. Ajax heeft in de selectie momenteel zelfs geen enkele fitte vleugelverdediger.

Vierklau hoopt daarom zo snel mogelijk weer aansluiting te vinden bij de groep. Misschien slaat de rechtsback er zelfs de befaamde Bobby-training -traditioneel de laatste stap op weg naar herstel- voor over.

Het herstel van Tim de Cler, door een schouderblessure al een week buitenspel, laat waarschijnlijk langer op zich wachten. De verdediger denkt dat het eerste competitie-duel, zondag uit tegen Sparta, nog te vroeg komt.