Menu
Aftrap bekerfinale om 14.00 uur

Aftrap bekerfinale om 14.00 uur

De KNVB heeft kennis genomen van de eisen die burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam stelt, alvorens toestemming te geven om de KNVB bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax op 25 april in De Kuip te spelen.

Die eisen van de Rotterdamse burgemeester zijn dat er maximaal 10.000 supporters van beide clubs in het stadion aanwezig zijn. De overige kaarten dienen verkocht te worden aan 'neutrale' supporters, waarbij er sprake is van zogenaamde 'één op één kaartverkoop' - alle kaarten zijn dan individueel op naam geregistreerd. Daarnaast moet bij alle ingangen identiteitscontrole plaatsvinden en gefouilleerd worden. Tenslotte mag de wedstrijd uitsluitend om 14.00 uur aanvangen.

De voetbalbond zal voldoen aan de aanvullende eisen van de gemeente Rotterdam.

Uiteraard is de KNVB is verheugd met het feit dat er supporters van beide clubs bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. Evenveel supporters van beide clubs - dat is altijd het uitgangspunt van de bond geweest. Omdat er strenge eisen zijn gesteld aan de verkoop van kaarten aan andere supporters, zal de KNVB doelgroepen die in aanmerking komen voor overige tickets, zelf actief benaderen.

Vanzelfsprekend zal er bijzonder streng opgetreden worden tegen zwarthandel, zowel in de periode tot de finale als op de finaledag zelf.

Ondanks deze belemmeringen zal de KNVB zijn uiterste best doen er een geweldige finale van te maken. Het affiche Feyenoord - Ajax blijft prachtig.

Tekst en afbeelding: KNVB