Menu
Aftrap Scoren voor Gezondheid bij Ajax

Aftrap Scoren voor Gezondheid bij Ajax

Op jeugdcomplex de Toekomst van Ajax gaat vandaag het project Scoren voor Gezondheid nu ook in Amsterdam van start.

ajax logo carrousel

Minister Hoogervorst van VWS gaf onlangs bij PSV in Eindhoven de aftrap voor dit landelijke gezondheidsproject voor kinderen. Amsterdam is als vierde plaats aan de beurt. Met Scoren voor Gezondheid zetten betaald voetbalspelers uit de Eredivisie leerlingen van de basisschool aan tot een gezonde leefstijl.

Op dit moment kampt 14 procent van de kinderen in Nederland met overgewicht. En dat percentage is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Met Scoren voor Gezondheid verwachten de initiatiefnemers deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Voetballers uit de Eredivisie geven de kinderen als rolmodel het goede voorbeeld in bewegen en gezonde voeding. Het project richt zich op kinderen van 9-12 jaar uit de bovenbouw van de basisschool. Met Scoren voor Gezondheid ervaren kinderen hoe plezierig het is om te bewegen en je fit te voelen.

Bij Ajax geeft Ryan Babel het goede voorbeeld. Tussen 10.00 en 17.00 uur is er op de Toekomst een programma met clinics en een fit- en gezondheidstest. Ruim 100 kinderen beloven door het ondertekenen van een contract met één van de voetballers actief aan hun gezondheid te werken. Op school komen vervolgens zeven thema's over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde. Met een tweede fit- en gezondheidstest sluiten de kinderen 20 weken later het project af en ontvangen ze een diploma.

Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de Eredivisie, haar maatschappelijk partner de Sponsor Loterij, het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ en de Stichting Meer dan Voetbal met als doel een gezonde leefstijl bij kinderen te promoten.