Menu
Aftrap van zware week

Aftrap van zware week

Ajax speelt deze week twee uitduels. Woensdag moet worden afgerekend met Heracles Almelo; zaterdag is FC Twente gastheer voor de Ajacieden. De selectie verrichtte vandaag de aftrap van een belangrijke week, waarin de Amsterdammers goede zaken kunnen doen.

Na een ‘voorprogramma’ in de Amsterdam ArenA betraden de fitte selectieleden rond 12.00 uur het trainingsveld. De korte sessie begon met enkele grote rondes rondom het veld.
Oud-international Pieter Huistra neemt de komende periode een kijkje in de Ajax-keuken. De 8-voudig international maakte vandaag zijn opwachting in de trainersstaf en tussen de selectiespelers. De stijlvolle linksbuiten van weleer besloot zijn carrière enkele jaren terug bij het Belgische Lierse SK. Verder speelde hij onder meer voor FC Twente, Glasgow Rangers en FC Groningen.
Dennis Rommedahl en Eyong Enoh trainden apart met fysiotherapeut Frank van Deursen. De fysio schotelde het duo een loopprogramma voor. Van Deursen liep de opwarmronde zelf ook mee.
Voor Kenneth Vermeer beperkte de buitentraining zich tot uitlopen. Sergio Padt werd wel flink onder handen genomen door keeperstrainer Carlo l’Ami. De talentvolle keeper moest  onder meer op een been over een serie hindernissen springen.
Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt in gesprek met Klaas Jan Huntelaar. Na enkele rondes uitlopen, werden de spieren voorzichtig belast met wat rek- en strekoefeningen.
Ook Van Deursen wist de spieren van ‘zijn’ spelers op de juiste manier te belasten. Enoh en Rommedahl voerden hun oefeningen soms perfect synchroon uit.
Bruno Silva en Vurnon Anita bezagen Ajax - NEC negentig minuten lang vanaf de bank. Robbert Schilder was in de slotminuten de vervanger van Luis Suarez. De Ajacieden met de minste speeltijd bleven langer op het trainingsveld achter. Met de assistent-trainers Rob Witschge en John van ’t Schip plus stagiair Dennis Bergkamp werd onder meer een rondo gespeeld.