Menu

Afzien voor Mitea

Nicolae Mitea was de enige Ajacied, die zich vanochtend op het trainingsveld moest inspannen. De meeste Ajacieden komen woensdagavond uit voor hun nationale team, enkele achtergebleven spelers komen met Jong Ajax in actie.

Mitea is herstellende van een bovenbeenblessure en zodoende was hij de enige die trainingsarbeid moest verrichten. Conditietrainer René Wormhoudt had een pittig programmaatje voor de Roemeen bedacht.

Het zestienmetergebied was deze ochtend het domein van de snelle linksbuiten. Langs de lijnen van het territorium van de keepers moest Mitea afwisseld een stukje sprinten en een stukje uitlopen. Bij de tweede sessie vertoonde Mitea voor het eerst een glimlach: hij mocht nu een bal aan zijn voet meenemen. De derde sessie deed de glimlach weer verdwijnen. Op elke hoekje van het zestienmetergebied, inclusief het kleine keepersgebied, moest nu een keer worden opgedrukt. De sprintjes en het uitlopen bleven gelijk.

Na een grote uitloopronde kreeg Mitea het zwaarste gedeelte voor zijn kiezen. Tussen een aantal gele dopjes moesten korte, felle sprintjes worden getrokken. Smokkelen was er natuurlijk niet bij met een ´personal´ trainer. De sprintjes moesten binnen twintig seconden worden voltrokken. Daarna kreeg Mitea even zoveel tijd om op adem te komen. Met een verbeten gezicht deed de Ajacied wat van hem werd verwacht. Het allerlaatste sprintje was Wormhoudt solidair met Mitea en sprintte hij mee. Eindelijk zat het erop.

Het goede nieuws voor Mitea is dat de blessure al ver genezen moet zijn, eer je zo´n training ´mag´ afwerken. Maar of de Roemeen daar troost in vond, was niet van zijn gelaat te lezen.