Menu
Aissati blij met kleine stappen

Aissati blij met kleine stappen

De glimlach bij Ismaïl Aissati was groot tijdens de ochtendtraining. De middenvelder werd onlangs geopereerd aan zijn knie, waarbij een stukje van de binnenmeniscus werd verwijderd. Donderdag trainde Aissati voor het eerst weer buiten. ,,Heerlijk om het gras weer te ruiken.”

Ismaïl Aissati zoals hij dat zelf wil zien: trainend met de A-selectie bij de Amsterdam ArenA. Ismaïl Aissati zoals hij dat zelf wil zien: trainend met de A-selectie bij de Amsterdam ArenA.

De trainingen van Aissati beperkten zich de laatste maanden tot krachttrainingen op de Toekomst. ,,Dat vind ik echt helemaal niets”, lacht de Utrechter breeduit. ,,Daarom ben ik ook zo ontzettend blij dat ik vandaag weer buiten heb getraind.” Onder begeleiding van fysiotherapeut Pim van Dord onderging Aissati op het jeugdcomplex een fikse looptraining. ,,Dat was inderdaad flink afzien”, erkende speler. ,,Maar ik klaag geen moment. Het is zó lekker om weer buiten te zijn. Stapje voor stapje gaat het beter.”
Een voorspelling over wanneer hij weer een wedstrijd speelt, doet Aissati niet meer. ,,Dat heb ik al vaker gedaan en dat liep telkens weer uit op een teleurstelling. Ik wil nu eerst helemaal fit worden. Conditioneel zit ik op zo’n zeventig à tachtig procent.” De recente berichten in de media over zijn keuze voor het nationale team van Marokko vond hij dan ook vreemd, aangezien zijn prioriteiten anders liggen. ,,Die definitieve keuze heb ik nog helemaal niet gemaakt. Wel denk ik erover na, want ik moet voor mijn 21ste voor één van de twee gekozen hebben.”
Ook al werkt Aissati zijn arbeid al geruime tijd af op de Toekomst, het contact met de A-selectie blijft goed. ,,Ik lunch iedere dag gewoon met het team. Ze zijn een grote steun voor mij door steeds naar mijn revalidatie te vragen. Op mijn beurt probeer ik ook hen te steunen in de strijd om het kampioenschap. Er telt namelijk maar één ding: Ajax moet kampioen worden. Met of zonder Ismaïl Aissati.”