Menu
Aissati en Klaassen mee naar NEC

Aissati en Klaassen mee naar NEC

Ismaïl Aissati en Davy Klaassen maken onderdeel uit van de wedstrijdselectie voor het duel met NEC, zo liet Frank de Boer vrijdagmiddag weten tijdens het wekelijkse persmoment. Gregory van der Wiel kampt met lichte klachten en krijgt daarom rust. Lodeiro start in Nijmegen opnieuw in de spits.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Olympique Lyon moet De Boer het zondag met dezelfde spelers doen als tijdens het midweekse duel in de UEFA Champions League. De ziekenboeg bestaat nog altijd uit dezelfde spelers, waarbij Derk Boerrigter (rug) het dichtst bij een rentree is volgens De Boer. De linksbuiten richt zich op de thuiswedstrijd tegen Excelsior (3 december). Verder ontbreken Dmitry Bulykin (kuit), Siem de Jong (dijbeen) en André Ooijer (hamstring). Kolbeinn Sigthórsson (enkel) en Nicolai Boilesen (hamstring) zijn pas na de winterstop weer inzetbaar.

Gregory van der Wiel is er in Nijmegen ook niet bij. De rechtsback kampt met lichte klachten (lies, heup) en krijgt derhalve rust. Ismaïl Aissati en Davy Klaassen horen wel bij de wedstrijdselectie. Aissati keerde donderdag terug in de A-selectie na een goed gesprek met Frank de Boer. Klaassen maakte afgelopen dinsdag tegen Olympique Lyon zijn debuut in Ajax 1. De blonde middenvelder heeft een goede indruk op De Boer gemaakt en mag daarom zondag opnieuw mee. ,,Davy heeft gevoel voor positie kiezen en denkt altijd twee stappen vooruit. Hij kan zowel op het middenveld als in de spits spelen. Bovendien scoort hij makkelijk”, aldus De Boer over 18-jarige speler uit de eigen jeugdopleiding.

Een dag na zijn terugkeer in de A-selectie behoort Aissati ook weer direct tot de wedstrijdselectie. Een dag na zijn terugkeer in de A-selectie behoort Aissati ook weer direct tot de wedstrijdselectie.

Van de spitspositie maakte De Boer geen geheim. Bij afwezigheid van de overige spitsen mag Nicolás Lodeiro het zondag opnieuw in de punt van de aanval proberen. Na zijn goede optredens tegen NAC Breda (twee assists) en Olympique Lyon is de Uruguayaan voorlopig de aangewezen man om de aanval van Ajax te leiden. ,,Nicolás doet altijd zijn stinkende best en heeft nu gewoon zijn kans gepakt. Daarom staat hij zondag opnieuw in de spits.”

NEC - Ajax begint zondag om 14:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voorspel de uitslag van NEC - Ajax bij Toto en win tot 70 x je inleg!