Menu
Aissati heeft geduld

Aissati heeft geduld

Hoewel Ismaïl Aissati vanwege een blessure dit seizoen nog geen officiële minuut in het eerste elftal speelde, is hij op de goede weg. Het enige wat momenteel bij hem nog ontbreekt is wedstrijdritme. ,,Daarom wil het liefst nog wat wedstrijden spelen in het tweede."

Ismaïl Aissati speelde tot nu toe alleen nog maar vriendschappelijke wedstrijden voor Ajax. Ismaïl Aissati speelde tot nu toe alleen nog maar vriendschappelijke wedstrijden voor Ajax.

De 20-jarige Utrechter kan naar eigen zeggen weer pijnvrij trainen. ,,Maar ik voel na een zware training dat de knie nog stijf is. Het is niets om me zorgen over te maken, maar het heeft gewoon tijd nodig", aldus de middenvelder die vorige week na ruim tweeënhalve maand blessureleed zijn rentree maakte in Jong Ajax.
Aissati verruilde aan het begin van dit seizoen PSV voor Ajax. Net op het moment dat hij zijn kans rook, raakte hij geblesseerd tijdens een bekerduel van de Beloftenploeg met Jong Volendam. ,,Ik trok een volle sprint naar de keeper", blikt hij terug op het voorval. ,,Vervolgens wilde ik draaien en toen gleed mijn rechterbeen naar buiten toe. Ik heb de wedstrijd wel uitgespeeld, maar na afloop voelde ik dat het mis was met mijn knie."
Ook het revalidatieproces van Aissati verliep niet zonder slag of stoot. ,,Ik heb nog nooit een dergelijke lange blessure gehad, dus het was ook nieuw voor mij. Die tweeënhalve maand vond ik echt verschrikkelijk moeilijk", zegt de liefhebber. ,,Ik dacht na de operatie vier tot zes weken nodig te hebben om weer fit te worden. Maar na vier weken begon ik te lopen en toen voelde ik precies dezelfde pijn als voor de operatie. Dat was echt een zware klap." Uiteindelijk herstelde de middenvelder toch onder begeleiding van de fysiotherapeuten Mark Rekers en Pim van Dord. ,,Zij hebben me op de Toekomst echt fantastisch begeleid. Die twee ben ik echt dankbaar voor mijn terugkeer."
Hoewel Aissati voorzichtigheid betracht, sluit hij een snelle rentree in het eerste elftal niet helemaal uit. ,,Als de trainer zegt dat ik er klaar voor ben, zal ik er staan", zegt hij. Mocht de jeugdinternational vrijdag in het thuisduel met NAC Breda speelminuten krijgen, loopt hij waarschijnlijk enkele oude bekenden tegen het lijf.
De Utrechter spreekt vooral lovende woorden aan het adres van NAC-middenvelder Tommie van der Leegte. ,,Ik vind dat een onderschatte voetballer", meent hij over zijn voormalige teamgenoot bij PSV. ,,Bij PSV had hij te maken met een heel vervelende blessure aan zijn maag. Maar geloof me, als hij meetrainde dacht je echt: dat kan toch niet. Een speler met zoveel kwaliteiten. Hij denkt ook vier, vijf stappen vooruit en hij is een bijter met een fantastische trap. Hij lost alles voetballend op. Hij heeft in Duitsland gevoetbald, maar hij zou veel beter bij een Spaanse club passen."
Ook met Csaba Fehér speelde Aissati samen in Eindhoven. ,,Dat was echt een top professional, waar jonge spelers veel aan hadden. Als hij het gevoel had dat hij te weinig had gedaan, ging hij na de training voor zichzelf extra meters maken of hij ging naar het krachthonk. Hij was iedere dag superscherp. Dat is ook een kwaliteit."
Ondanks het respect voor zijn oude maatjes rekent Aissati vrijdag toch op een Amsterdamse zege. ,,Thuis zijn we heel sterk met het publiek erachter. We moeten de laatste drie competitiewedstrijden winnen om bovenin mee te blijven draaien."