Menu
Aissati leert en wint aan kracht

Aissati leert en wint aan kracht

Ismaïl Aissati is nu ruim een maand Ajacied. En in die eerste maand heeft de middenvelder net als alle andere Ajacieden veel fysieke arbeid geleverd. Maar ook op voetbalgebied is hij alweer wat wijzer geworden.

Ismaïl Aissati is een maand in dienst bij Ajax.

Het zijn drukke weken voor alle Ajacieden. Werkdagen van ’s ochtends vroeg tot het begin van de avond, vaak twee lange trainingen per dag. Als Ismaïl Aissati ’s avonds thuiskomt in Utrecht, eet hij nog wat en dan is het al bijna weer tijd om zijn bed op te zoeken, ,,Het zijn best zware weken geweest”, zegt Aissati over de eerste maand bij zijn nieuwe werkgever. ,,We doen heel veel krachttraining. Dat was bij PSV anders, daar werkten we meer aan stabiliteit. Het is even wennen, maar ik denk dat deze manier van trainen goed voor me is.”

De nadruk lag in die eerste weken van de voorbereiding op kracht en uithoudingsvermogen. Nu de competitie bijna begint, wordt tijdens de trainingen het voetbaltechnische aspect weer belangrijker. Aissati heeft veel technische bagage, maar vertelt dat hij bij Ajax ook alweer nieuwe dingen heeft geleerd. ,,Gisteren nog van Dennis Bergkamp”, zegt hij. ,,Tijdens de ochtendtraining deden we een grote partij. Hij gaf me tips over hoe ik moest bewegen. Op het moment dat de spits wordt ingespeeld moet je zelf ook alweer onderweg zijn. Dan wordt het spel zo gevarieerd dat je voor je tegenstander moeilijk bent te verdedigen. Eerst begreep ik niet precies wat hij bedoelde, maar ik ben er over na gaan denken. ’s Middags deden we weer een partij en bracht ik zijn les in de praktijk. Het was eigenlijk heel simpel en het liep ook meteen goed.”

Ismaïl Aissati met een andere nieuwkomer, Evander Sno. Ismaïl Aissati met een andere nieuwkomer, Evander Sno.

Aissati voelt zich na een maand al behoorlijk thuis bij Ajax. Hij heeft zich snel aangepast aan zijn nieuwe omgeving. ,,Ik kende veel jongens al van andere elftallen. Met Kennedy heb ik bijvoorbeeld bij FC Twente gespeeld, echt een aardige gozer. En van de nieuwe jongens trek ik veel op met Miralem Sulejmani. Hij is zo ontzettend vrolijk en grappig. Ik houd wel van dat soort types.”

Ajax begint volgende week zaterdag aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Willem II. Aissati denkt dat zijn nieuwe ploeg goed aan het seizoen zal beginnen. ,,We hebben een jong, talentvol team en we hebben de afgelopen weken keihard gewerkt. Willem II uit is altijd een moeilijke wedstrijd. Dat was met PSV ook zo, maar ik denk dat we er klaar voor zijn.” Of hij meteen beloond wordt met een basisplaats tegen de Tilburgers durft hij niet te zeggen. ,,Dat zijn keuzes die de trainer moet maken. Ik heb in ieder geval het idee dat ik goed bezig ben, en ik heb ontzettend zin om mijn eerste echte wedstrijd voor Ajax te gaan spelen."