Menu
Ajacied Boere kopt Onder 17 naar zege

Ajacied Boere kopt Onder 17 naar zege

Het Nederlands WK-team Onder 17 heeft goede zaken gedaan op het wereldkampioenschap in Nigeria. In Calabar won Onder 17 met 2-1 van Gambia. Het winnende doelpunt kwam van Ajacied Tom Boere.

De invalbeurt van Boere bleek al snel een gouden wissel. Bij een 1-1 stand maakte de Ajax-spits drie minuten na zijn opwachting een doelpunt. Op aangeven van collega-Ajacied Ouasim Bouy kopte Boere het Nederlands team daarmee in de 70e minuut naar de uiteindelijke 2-1 overwinning.

De zege was belangrijk voor Onder 17. Het toernooi begon zondag namelijk nog slecht voor het Nederlands team. Op die dag verloor Onder 17 het eerste pouleduel met 2-1 van Colombia. De overwinning op Gambia laat de wereld er nu ineens een stuk vrolijker uitzien. Aanstaande zaterdag kan Onder 17 in de laatste groepswedstrijd tegen Iran (16.00 uur) een plaats in de achtste finales proberen veilig te stellen.

Verschillende Ajax-spelers kwamen woensdag in actie in Nigeria. Keeper Warner Hahn, Ruben Ligeon en Dico Koppers speelden de volledige wedstrijd met het Nederlands team. Na de invalbeurten van Ousim Bouy en matchwinner Tom Boere stonden er in de loop van de tweede helft liefst vijf Ajacieden binnen de lijnen.

Het WK Onder 17 in Nigeria duurt nog tot en met 15 november. Op die dag wordt de finale gespeeld.

Foto: © KNVB