Menu
Ajacied Dekker helpt Oranje U17 aan zege

Ajacied Dekker helpt Oranje U17 aan zege

Ajacied Jeffrey Dekker heeft het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar aan een zege geholpen in het Vierlandentoernooi in Spanje. Dankzij zijn treffer won Oranje met 1-0 van Oekraïne.

carroussel - oranje nederlandse elftal en Ajacieden

Naast matchwinner Dekker deed nog een andere Ajacied mee: Lorenzo Ebicilio. Oranje verloor de eerste wedstrijd in Spanje met 1-0 van Tsjechië. Nu rest het team van bondscoach Wim van Zwam nog een wedstrijd tegen Noorwegen. Dat duel wordt vrijdag gespeeld. Het toernooi in het Spaanse La Manga dient als voorbereiding op het dient als voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi in Apeldoorn (4-16 mei).

Het Nederlands Beloftenteam won in Lisse een oefenduel met Jong Denemarken met 2-1. De door Ajax aan Willem II verhuurde aanvaller Rydell Poepon maakte één van de twee Nederlandse doelpunten. De andere treffer kwam op naam van Shkodran Metaj (FC Groningen). Vito Wormgoor en Mitchell Donald begonnen in de basis. John Goossens, Murat Yildirim en Jeffrey Sarpong kwamen de tweede helft in actie.

Christian Supusepa en Daley Blind waren met Oranje voor spelers tot 19 jaar te sterk voor Schotland. De uitwedstrijd werd met 1-2 gewonnen. Supusepa speelde de hele wedstrijd, Blind alleen de tweede helft.

Oranje voor spelers tot 18 jaar speelde woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Turkije. Het duel in Ardana eindigde in 1-1. Ajacied Timothy van der Meulen begon in de basis en werd een half uur voor tijd gewisseld. Ajax-doelman Sergio Padt speelde de tweede helft.