Menu

Ajacied Goossens helpt onder 17 langs Oostenrijk

Dankzij onder andere twee doelpunten van Ajacied John Goossens heeft het Nederlands Elftal onder de 17 jaar de oefeninterland met 3-1 gewonnen van Oostenrijk. Goossens scoorde de gelijkmaker en het derde doelpunt.

Het jonge Nederlands team bereidt zich voor op de EK-kwalificatiewedstrijden met Tsjechië, Duitsland en Letland. De start tegen Oostenrijk was dramatisch, want al in de eerste minuut stond Oranje achter. Maar een minuut later zorgde John Goossens voor de 1-1. Een doelpunt van Diego Biseswar in de 25ste minuut betekende 2-1 en tien minuten na rust besliste Goossens de wedstrijd, 3-1. De manier waarop het doelpunt tot stand kwam was volgens knvb.nl van grote klasse. "Drie man liet hij de hielen zien om vanaf de achterlijn met zijn linkervoet in de lange hoek de eindstand te bepalen", beschreef de website de kunsten van de Ajacied.

Opstelling: Tim Krul (ADO Den Haag); Tom Hiariej (FC Groningen), Dirk Marcellis (PSV), Ömer Özçelik (FC Utrecht), Martijn van der Laan (FC Groningen); Jeffrey Sarpong (Ajax), Ruud Vormer (AZ), Vurnon Anita (Ajax); Diego Biseswar (Feyenoord), Marvin Emnes (Sparta Rotterdam), John Goossens (Ajax).

Wissels: Koen Verhoeff (Ajax) voor Krul; Jordy Buijs (Feyenoord) voor Hiariej; Ismaïl Aisatti (PSV) voor Anita; Niels Vorthoren (Willem II) voor Sarpong; Jerson Anes Ribeiro (Feyenoord) voor Vormer; Melvin Zaalman (Sparta Rotterdam) voor Goossens; Tobias Waisapy (Feyenoord) voor Van der Laan.

Bron: KNVB