Menu
Ajacieden actief bij Oranje-jeugd

Ajacieden actief bij Oranje-jeugd

Dankzij Ajacied John Goossens plaatste Oranje onder 19 zich voor de volgende stap in het kwalificatietoernooi voor het EK. Goossens maakte tegen Macedonië de winnende treffer (1-0).

Goossens had in de 85ste minuut zijn clubgenoot Jeffrey Sarpong afgelost in de formatie van coach Wim van Zwam. In de basis stonden behalve Sarpong ook de Ajacieden Vurnon Anita en Jordy Brouwer. Oranje onder 19 speelde geen beste wedstrijd in Macedonië, maar desalniettemin hadden de Nederlanders de beste kansen. Heracles-speler Diego Biseswar en Ajacied Jordy Brouwer misten gedurende het duel de beste kansen. Maar Oranje greep alsnog de winst in de slotfase. Pas in de 92ste minuut kwam de zege tot stand toen Goossens een schot op doel afvuurde. Via een Macedonisch been was de doelman kansloos. Nederland heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde, de nederlaag woensdagavond tegen Ierland deed daar niets aan af.

Jong Oranje, dat richting het EK 2007 in eigen land alleen oefenwedstrijden speelt, kwam tegen Jong Denemarken matig uit de verf. Geplaagd door vele afzeggingen, onder andere van Ajacied Hedwiges Maduro, verloor de Europees kampioen met 2-1 van Denemarken. Oranje kwam wel op voorsprong. De aan Heracles uitgeleende Ajacied Robbert Schilder, een van de opvallendste spelers in het team van Foppe de Haan, schoot zijn team naar de voorsprong. Daarmee waren de hoogtepunten van Oranje-kant wel op, want het was Jong Denemarken dat de wedstrijd naar zich toe trok en met 2-1 won. Bij Jong Oranje stond Ajacied Kenneth Vermeer de hele wedstrijd op doel.