Menu
Ajacieden afremmen op hun (herstel)weg terug

Ajacieden afremmen op hun (herstel)weg terug

Voetballers afremmen in hun onstilbare honger naar wedstrijden. Wesley Sneijder en Hedwiges Maduro zijn, als het aan het duo zelf ligt, zondag gewoon inzetbaar tegen Sparta. Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt houdt liever nog een slag om de arm: ,,Laten we eerst een mogelijke reactie afwachten.''

Natuurlijk wil je als Ajacied geen wedstrijd van je ploeg missen. Dan kan het gebeuren dat je sneller vooruit wilt, dan eigenlijk verstandig is. ,,Als je een keer op de tribune moet zitten, besef je pas echt wat je moet missen’’, vertelt Hedwiges Maduro na afloop van de lichte hersteltraining. De international schoot de afgelopen maanden als een komeet omhoog. ,,Arsenal missen betekende de eerste echte onderbreking sinds mijn debuut. Sinds mijn eerste wedstrijd in Ajax 1 heb ik vrijwel alles gespeeld. Wie langs de kant moet toekijken, weet maar weer welk voorrecht het is om voetballer te zijn.’’ De middenvelder moest afgelopen dinsdag direct flink wennen aan het passieve toekijken. Maduro: ,,Je wilt je ploeg altijd helpen. Zo zit je ook te kijken. Het is alsof je klaar staat om er tóch in te komen.’’

Een select groepje Ajacieden liet zich donderdagmorgen zien op het trainingsveld. Na wat loopoefeningen rondden Maduro en Sneijder af op het doel van Maarten Stekelenburg. Hatem Trabelsi en Mauro Rosales hielden het bij extra loop-, kap- en draaioefeningen. Angelos Charisteas was bijna een uur van de partij. De Griek werkte voorzichtig wat loopoefeningen af en is - net als Stekelenburg nog - voor langere duur niet van de partij.

Net als Maduro verliet ook Sneijder met een goed gevoel het oefenveld naast de ArenA. ,,Ik ga er in elk geval alles aan doen om voor zondag helemaal klaar te zijn'', klinkt Sneijder stellig.

Trabelsi en Rosales zijn nog minder ver dan hun ploegmaten Sneijder en Maduro. Of de Argentijn en Tunesiër zondag van de partij kunnen zijn, is onzeker. Ongetwijfeld zullen ook Trabelsi en Rosales moeten worden afgeremd om vooral niet té vroeg te beginnen.