Menu
Ajacieden attractie op druk Schiphol

Ajacieden attractie op druk Schiphol

De selectie van Ajax vertrekt deze maandag voor een zesdaags trainingskamp naar het Duitse Nürnberg. Bij aankomst op Schiphol werden de Ajacieden opgewacht door de vele vakantiegangers die deze periode hun zonbestemming opzoeken. Ajax’ nieuwe aanwinst Kolbeinn Sigthórsson zat voor het eerst bij de 26-koppige selectie. Ook de geblesseerde Jan Vertonghen (lies) reist mee naar Duitsland.

Als de spelersbus van Ajax rond 9:45 uur voor de hoofdingang van Schiphol Plaza arriveert, staan de vele vakantiegangers meteen op scherp. Videocamera’s en fototoestellen worden snel uit de handbagage gehaald. Zo’n kans krijg je immers niet iedere keer als je op Schiphol op je vliegtuig aan het wachten bent. Het grote aantal spelers - 26 in totaal - vergroot de kans op een foto of handtekening bovendien aanzienlijk.

Kolbeinn Sigthórsson is deze maandagochtend een van de grootste attracties op de luchthaven. De IJslandse spits maakt zijn eerste ochtend als lid van de selectie mee. Exact een week nadat hij in Amsterdam zijn contract tekende, gaat hij deze week in Duitsland zijn eerste officiële trainingsminuten als Ajacied maken. Ook Gregory van der Wiel, Christian Eriksen en Nicolai Boilesen zijn er na hun verlengde vakantie weer bij. Het drietal begon wegens interlandverplichtingen als laatste kampioenen aan het zomerreces. Deze ochtend is ook voor hen het nieuwe seizoen begonnen.

Ajax speelt in Duitsland twee oefenwedstrijden. Woensdag neemt het team van Frank de Boer het op tegen SSV Jahn Regensburg. Het trainingskamp wordt zaterdagmiddag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen 1. FC Nürnberg. De kampioen van Nederland verblijft deze week in Fürth.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Het vertrek van de Ajacieden zorgde voor veel blij verraste toeristen op Schiphol. Het vertrek van de Ajacieden zorgde voor veel blij verraste toeristen op Schiphol.