Menu
Ajacieden balen van gelijkspel

Ajacieden balen van gelijkspel

Het 2-2-gelijkspel in de Kuip stemde Klaas Jan Huntelaar niet tevreden. De spits pikte zijn doelpunt mee, maar vond dat zijn ploeg de wedstrijd tegen Feyenoord had moeten winnen.

Eyong Enoh maakte in de Kuip zijn debuut voor Ajax. Eyong Enoh maakte in de Kuip zijn debuut voor Ajax.

,,Ik ben niet tevreden. We speelden niet goed", zei Huntelaar na afloop van de Klassieker. ,,Toch hadden we die drie punten 'gewoon' mee naar huis moeten nemen, zeker als je twee keer op voorsprong komt." Waar de spits niet over te spreken was, was de penalty die Feyenoord in 84ste minuut kreeg van scheidsrechter Braamhaar. ,,De arbitrage speelde een beslissende rol'', vond de aanvoerder.

Bij die constatering sloot Urby Emanuelson zich aan. ,,Er was wel wat contact, maar in mijn ogen niet voldoende om een strafschop te geven. Dat had hij (scheidsrechter Braamhaar, red.) vlak daarvoor wel bij ons mogen doen toen Luis Suarez onderuit werd getrokken en ook Huntelaar werd een keer ondersteboven gelopen." De linksback vond dat Ajax te rommelig speelde. ,,Op de momenten dat we echt gingen voetballen, werden we meteen gevaarlijk. Zonde, want tegen dit uitgedund Feyenoord moet je eigenlijk drie punten pakken."

Met gemengde gevoelens kwam Eyong Enoh uit de kleedkamers van de Kuip. De middenvelder kwam een kwartier voor het einde in het veld voor Jeffrey Sarpong en daarmee debuteerde hij in het eerste elftal van Ajax. ,,Dat had ik niet verwacht", vertelde de Kameroener. ,,Eigenlijk had ik niet eens verwacht dat ik bij de wedstrijdselectie zou zitten." Enoh was door zijn medespelers al geïnstrueerd over de grootsheid van de Klassieker. ,,Er is me verteld dat dit dé wedstrijd van het jaar is. Ik heb genoten. Al tijdens de warming-up was de sfeer beladen." Ook Enoh had zijn vraagtekens over de strafschop. ,,Ik stond er dichtbij, maar kon niet begrijpen dat die penalty werd gegeven. Volgens mij was er niet zo heel veel aan de hand."

De eerste Klassieker van Miralem Sulejmani eindigde voor de Serviër in een teleurstelling. Al na negen minuten moest hij zich laten vervangen met een hamstringblessure. ,,Ik weet niet hoe erg het is, maar het voelt niet goed", sprak Sulejmani balend in de catacomben. Deze week wordt de aanvallende middenvelder onderzocht in het ziekenhuis.