Menu
Ajacieden bedankt!

Ajacieden bedankt!

Een dankwoord aan alle Ajacieden van Maarten Fontein, algemeen directeur van Ajax, naar aanleiding van de sfeeractie horend bij de campagne 'Ik ben Ajacied' van afgelopen zondag voor de wedstrijd Ajax - PSV.

Ajacieden bedankt!

Het resultaat van afgelopen zondag was natuurlijk teleurstellend. Maar zoals trainer Henk ten Cate het al verwoordde: ‘Ondanks de nederlaag is Ajax geslaagd voor het examen.’ Dit relatief nieuwe team heeft in een korte tijd progressie geboekt en heeft - met name met goed spel in de eerste helft - aangetoond dat het krachtsverschil met PSV uitermate klein is.
De Ajacieden op het veld lieten zich dus, ondanks de nederlaag, van hun beste kant zien, maar zeker ook de Ajacieden op de tribune. De sfeeractie voorafgaand aan het duel was het startschot voor de campagne ‘Ik ben Ajacied’. Wat een fantastische sfeer! Wat een waanzinnig gezicht die witte vlakken met de rode tekst! Wat een prachtig gigantische vaandel! De ambiance was schitterend en bezorgde iedereen kippenvel.

Op onze reis naar ons doel een cultuurbevestiging te bewerkstelligen en een eenheid te creëren van iedereen die met Ajax te maken heeft, supporters, spelers, medewerkers, sponsors, leden, en zo voort, hebben we Ajacieden uit alle geledingen, bekend, onbekend, spelend bij het huidige Ajax of juist oud-Ajacieden, de vraag gesteld: Wat betekent voor jou ‘Ik ben Ajacied?’ Hun antwoord daarop heeft u kunnen zien op een filmpje dat op de stadionschermen getoond werd voorafgaand aan de wedstrijd en in de rust.

De actie van afgelopen zondag was het startschot van de campagne die ons in staat zal stellen een set waarden en gevoelens te formuleren en definiëren die we, u én ik, met z’n allen moeten gaan uitdragen. Nogmaals, de eerste aanzet was dus meer dan geslaagd. Ajax is trots op en dankbaar voor de ruim 50.000 fans die dit afgelopen zondag mogelijk gemaakt hebben. Een speciale dank gaat uit naar het sfeerteam van Ajax dat ontzettend hard heeft gewerkt om dit alles mede te bedenken en mogelijk te maken.

Ajacieden, dank voor jullie steun, inzet en enthousiasme!

Namens directie,

Maarten Fontein.

- - -
Bekijk de gratis samenvatting met daarin de beelden van de fantastische sfeer in de ArenA.

Naar de samenvatting Ajax - PSV >>