Menu
Ajacieden beginnen aan EK onder 17

Ajacieden beginnen aan EK onder 17

Ajacieden Daley Blind, Timothy van der Meulen en Sergio Padt beginnen woensdag met het Nederlands elftal voor spelers onder 17 aan het EK. Blind blikt vooruit op de titelstrijd in België.

Voor Oranje onder 17 begint het EK woensdag meteen met een kraker tegen gastland België. Vrijdag spelen de Nederlandse talenten tegen IJsland en maandag wordt de groepsfase afgesloten met een wedstrijd tegen Engeland. De beste twee landen van de poule plaatsen zich voor de halve finale. ,,Ik denk dat de eerste wedstrijd tegen België het belangrijkst wordt”, zegt Daley Blind dinsdag vanuit het Belgische Nivelles. ,,Als we die wedstrijd winnen, zetten we meteen een grote stap naar de halve finales.” De zuiderburen mogen volgens Blind niet onderschat worden. ,,Zeker niet. Zij hebben laatst nog van Duitsland gewonnen. Dat betekent dat ze wel wat in huis hebben.” Blind, één van de dragende spelers in Oranje onder 17, moet het duel met de Belgen vanaf de bank bekijken. De jonge verdediger zit een schorsing uit van één wedstrijd. ,,Ik heb in de kwalificatie te veel gele kaarten gekregen”, legt hij uit. ,,Helemaal eerlijk vind ik het niet, want de Belgen waren automatisch geplaatst en hebben dus ook geen kaarten kunnen pakken.”

Van IJsland en Engeland, de andere twee tegenstanders in poule B, verwacht de 17-jarige Blind ook de nodige tegenstand. ,,IJsland is geen bekend voetballand, maar heeft zich toch maar mooi geplaatst. En ik heb gelezen dat er een paar IJslanders in de belangstelling staan van grote Europese profclubs. Engeland is natuurlijk één van de favorieten voor de titel. Al hun spelers komen van clubs als Arsenal en Chelsea. Iedereen kijkt echt uit naar die wedstrijd. Wie wil nou niet tegen Engeland spelen?”

Blind, die zijn hotelkamer deelt met Ajax-ploeggenoot Timothy van der Meulen, vertrouwt erop dat Oranje een goed toernooi gaat spelen. ,,We hebben goed getraind en zijn ook tactisch voorbereid op de komende duels. Daarnaast is de sfeer binnen de selectie uitstekend. Zondag hebben we met z’n allen de ontknoping in de Eredivisie gevolgd. Toen werden er tussen de spelers van Ajax, AZ en PSV heel wat geintjes gemaakt.”