Menu
Ajacieden beleven gevarieerde dag

Ajacieden beleven gevarieerde dag

Wegens de bekerfinale dit weekend hebben de Ajacieden uitzicht op een rustig, wedstrijdvrij weekend. Desalniettemin hadden de spelers woensdag een tjokvol programma vol activiteiten voor de VriendenLoterij en de Ajax Kids Tour.

De eerstvolgende wedstrijd van Ajax staat pas over elf dagen op het programma. Op zondag 10 mei neemt Ajax het in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen Cambuur Leeuwarden. Tot die tijd wordt er flink getraind en was trainer Frank de Boer ook woensdag weer scherp op het spel van zijn pupillen. Ondanks dat de tweede plaats (en een ticket voor de voorronde van de UEFA Champions League) inmiddels is veiliggesteld, wil De Boer het seizoen goed eindigen met twee zeges.

Vrijwel alle Ajax-spelers meldden zich woensdagochtend op het trainingsveld. Arek Milik (knieblessure) trainde nog apart van de groep. Nicolai Boilesen sloot zich daarentegen voor het eerst weer bij zijn teamgenoten aan. De Deen lijkt volledig hersteld van zijn blessure en trainde deze ochtend volop mee.

Na afloop van de training en een speciale lunch met winnaars van de VriendenLoterij liepen de Ajacieden 's middags voor de tweede keer het veld op. Dit keer voor de finale van de Ajax Kids Tour. Tijdens dit toernooi namen jonge Ajax-fans het onder leiding van de Ajax-spelers voetballend tegen elkaar op. Al en met al was het daardoor een gevarieerde dag vol fanactiviteiten op de Toekomst.

De spelers van Ajax trainen donderdag voor het laatst deze week. De selectie geniet vrijdag, zaterdag en zondag van een extra lang vrij weekend. Vanaf maandag gaat de focus volledig op de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer deelt hesjes uit tijdens de training. Frank de Boer deelt hesjes uit tijdens de training.
Het wordt langzaam weer een vertrouwd gezicht: Viktor Fischer aan de bal tijdens het partijspel. Het wordt langzaam weer een vertrouwd gezicht: Viktor Fischer aan de bal tijdens het partijspel.
Richairo Zivkovic waagt een schot op doel. Richairo Zivkovic waagt een schot op doel.
De spelers wisselden elkaar af tijdens het partijspel. De kratjes met bidons vormden mooie stoeltjes voor de toeschouwers. De spelers wisselden elkaar af tijdens het partijspel. De kratjes met bidons vormden mooie stoeltjes voor de toeschouwers.