Menu
Ajacieden bereiden zich in alle rust voor

Ajacieden bereiden zich in alle rust voor

Een dag na de drukbezochte training op de Toekomst werkten de Ajacieden op donderdag hun oefensessie achter gesloten deuren af. Op het sportcomplex bereidde het elftal van hoofdtrainer Frank de Boer zich in alle rust voor op de kampioenswedstrijd tegen FC Twente aanstaande zondag.

Zo goed als alle spelers van het eerste elftal – behalve Maarten Stekelenburg (duim) en Bruno Silva (schouder) – waren donderdag op het trainingsveld te bekennen. Mounir El Hamdaoui trainde een klein gedeelte buiten met fysiotherapeut Frank van Deursen. De spits is herstellende van een hamstringblessure. Ook Rasmus Lindgren – hij heeft een knieblessure – trainde op het veld met fysiotherapeut Pim van Dord. Toby Alderweireld deed de hele oefensessie met de groep mee. Hij verliet woensdag uit voorzorg het trainingsveld met een pijnlijke bilspier.

Jeroen Verhoeven verruilde het doel voor een plekje tussen de veldspelers. Jeroen Verhoeven verruilde het doel voor een plekje tussen de veldspelers.

De Ajacieden speelden in de beginfase van de training een interessante partijvorm waarbij alleen koppen was toegestaan. De doelmannen Jeroen Verhoeven en Ronald Graafland stonden voor de verandering in het veld in plaats van onder de lat. Ook zij deden intensief mee met de partijvorm. Het oranje team won uiteindelijk van de gelen en liet het luid en duidelijk weten. Met veel gejoel en gejuich zegevierden de oranjelieden.

Behalve de instructies van Frank de Boer en zijn assistenten Danny Blind en Hennie Spijkerman, was ook een andere gerenommeerde Ajacied te horen. Aan de zijlijn keek een zeer gefocuste Sjaak Swart naar de verrichtingen van de spelers. ,,Kom op’’, sprak hij eerder tegen zichzelf dan tegen een van de spelers. ,,Ja, die bal is goed. Je moet het gras opvreten!’’

Het elftal van Frank de Boer is twee trainingen verwijderd van de kampioenswedstrijd tegen FC Twente. Vrijdag trainen de Ajacieden achter gesloten deuren. Zaterdag wordt er in de Amsterdam ArenA getraind. Vanaf 11:15 uur zijn de supporters van harte welkom in het stadion om de Ajacieden een laatste aanmoediging richting de kampioenswedstrijd te geven. Kom ook!

Tekst en foto's: Ajax.nl

En 'Oranje' zegevierde! En 'Oranje' zegevierde!
Toby Alderweireld, verliet woensdag uit voorzorg het veld, trainde met de groep mee. Toby Alderweireld, verliet woensdag uit voorzorg het veld, trainde met de groep mee.
Na de oefensessie was er ruimte voor individuele oefeningen. Na de oefensessie was er ruimte voor individuele oefeningen.
Daley Blind en Gregory van der Wiel oefenden op het koppen. Daley Blind en Gregory van der Wiel oefenden op het koppen.
Nicolas Lodeiro werkte een oefening af onder toeziend oog van René Wormhoudt. Nicolas Lodeiro werkte een oefening af onder toeziend oog van René Wormhoudt.
En Lorenzo Ebecilio liet zijn (goede) keeperskwaliteiten zien. En Lorenzo Ebecilio liet zijn (goede) keeperskwaliteiten zien.