Menu
Ajacieden bereiden zich voor op Heerenveen

Ajacieden bereiden zich voor op Heerenveen

Na een competitieloos weekeinde bereiden de Ajacieden zich voor het competitieduel met sc Heerenveen. Zondagmiddag komen de Friezen naar de Amsterdam ArenA.

Slechts een aantal Ajacieden verblijft momenteel nog bij hun nationale elftal. Voor de Nederlandse (Stekelenburg en Van der Wiel), Belgische (Vertonghen) en Jong Servische (Sulejmani) internationals staan er woensdag oefeninterlands op het schema. Alleen voor Bruno Silva en Luis Suarez staat er in de nacht van woensdag op donderdag veel op het spel. Tijdens de return van het play-offduel tegen Costa Rica verdedigt het land van de Ajacieden een 1-0 voorsprong in eigen huis. Slechts één wedstrijd zijn Suarez en Silva nog van het WK verwijderd.

In Amsterdam zijn de Ajacieden momenteel volop in voorbereiding op het competitieduel tegen sc Heerenveen. De internationals Pantelic, De Zeeuw en Rommedahl trainden dinsdag mee. De Servische spits deed met de groep mee, terwijl De Zeeuw en Rommedahl individueel hun oefeningen afwerkten.

Ook doelman Jeroen Verhoeven, die maandagavond nog met Jong Ajax in actie kwam, stond dinsdagochtend op het trainingsveld. Tijdens het partijspel schoot hij de bal geregeld naar A-junior Christian Eriksen, die met de selectie meetrainde. De Deense jeugdspeler van Ajax A1 had tijdens de oefensessie onder meer een ‘Zidane’ in huis, waarmee hij zich in een flitsende beweging met de bal onder de voet langs zijn tegenstander draaide. Met die frivole actie gaf hij zelf ook wat kleur aan zijn leerzame ochtend.

Ismail Aissati legt aan voor een schot. Ismail Aissati legt aan voor een schot.
De Deense A-junior Christian Eriksen trainde dinsdagochtend mee. De Deense A-junior Christian Eriksen trainde dinsdagochtend mee.
Maandagavond hield Jeroen Verhoeven de nul bij Jong Ajax, dinsdagochtend trainde hij weer mee. Maandagavond hield Jeroen Verhoeven de nul bij Jong Ajax, dinsdagochtend trainde hij weer mee.