Menu
Ajacieden bezoeken VUmc Kinderkliniek

Ajacieden bezoeken VUmc Kinderkliniek

De Ajacieden bezochten daags na de fraaie 0-3 overwinning bij NEC Ronald MCDonald VU Kinderstad en de afdelingen van de kinderkliniek. Elk jaar in december, al sinds 1998, nemen de selectiespelers van Ajax ruim de tijd om zieke kinderen een middagje te laten vergeten dat ze ziek zijn.

Professor Kindergeneeskunde Gert Jan Kaspers heette de Ajacieden tegen 14:00 uur welkom in het Endemol Theater in Kinderstad. ,,Het is fantastisch dat jullie hier zijn", sprak hij de spelers en trainer Frank de Boer toe. ,,Het is belangrijk dat jullie dit doen, het wordt enorm gewaardeerd. Laat je hart spreken als je straks over de afdelingen loopt en de kinderen ziet."

Dat was niet aan dovemansoren besteed. Lorenzo Ebecilio bleek een zeer vlotte prater aan het bed van de patiëntjes, die opfleurden toen ze de Ajacieden in beeld kregen en waar hij kon stelde ook Frank de Boer de zieke kleuters en peuters gerust. Zoals bijvoorbeeld Alphons, die een beetje zenuwachtig wachtte op een operatie. ,,Je voelt er niets van hoor", waren de geruststellende woorden van de trainer. ,,Doe je vader de groeten hè!', riep De Boer ter afscheid, want toevallig bleek de jongen een goede bekende van de familie De Boer.

Yentl voetbalt zelf bij Martinus en kreeg dus een soort 'collega's' aan haar bed. Yentl voetbalt zelf bij Martinus en kreeg dus een soort 'collega's' aan haar bed.

Maar ook bij andere kindjes waren de Ajacieden zeer meelevend en geïnteresseerd. Helaas waren sommige patiëntjes ondertussen ook bekenden geworden. Zoals Mike Zaaijer die op de kinderafdeling de Ajacieden zat op te wachten. Hij had een foto-album van vorig jaar voor zich liggen en de spelers die daar in stonden, werd gevraagd hun handtekening te zetten. Dat deden ze allemaal graag.

Nadat de spelers in kleine groepjes over de diverse kinderafdelingen van VUmc waren gegaan, kwamen ze weer samen in VU Kinderstad. Daar hadden zich heel veel kinderen verzameld, patiëntjes uit het ziekenhuis zelf en kinderen die in de polikliniek worden behandeld. De Ajacieden deelden spelerskaarten uit, zetten handtekeningen op shirts, plastic bekers en petjes, speelden met de kinderen en gingen met de zieke kinderen op de foto. Tot dankbaarheid van de ouders: ,,Dit is zó belangrijk voor ons. Zo lang heeft ons kind niet meer te leven", aldus een moeder wiens zoon groot fan is van Theo Janssen. Tot vreugde van Brian ging de immens populaire middenvelder ook met hem op de foto.

De spelers waren na afloop zichtbaar aangedaan. De verhalen hadden ze niet koud gelaten, maar ze waren zich terdege bewust van de blijdschap die ze deze middag bij de kinderen én ouders teweeg hadden gebracht.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

In de eerste kamer die Frank de Boer binnen liep lag zeer toevallig een bekende; Alphons. In de eerste kamer die Frank de Boer binnen liep lag zeer toevallig een bekende; Alphons.
Cameron wilde graag even voetballen met zijn beroemde gasten. Cameron wilde graag even voetballen met zijn beroemde gasten.
Miralem Sulejmani zet zijn handtekening op het babyshirtje van Keano. Miralem Sulejmani zet zijn handtekening op het babyshirtje van Keano.
Voor Mike Zaaijer was de ontmoeting niet nieuw. Helaas loopt hij al jaren in de VU. Voor Mike Zaaijer was de ontmoeting niet nieuw. Helaas loopt hij al jaren in de VU.
De patientjes zijn uitgelopen voor de Ajacieden in het spelershome in Kinderstad. De patientjes zijn uitgelopen voor de Ajacieden in het spelershome in Kinderstad.
Even racen in een Spyker onder toeziend oog van Jan Vertonghen. Mooi man! Even racen in een Spyker onder toeziend oog van Jan Vertonghen. Mooi man!
Kleine meisjes willen handtekeningkaarten van grote spelers, zoals Eyong Enoh. Kleine meisjes willen handtekeningkaarten van grote spelers, zoals Eyong Enoh.
Gregory van der Wiel heeft een jongetje heel blij gemaakt. Gregory van der Wiel heeft een jongetje heel blij gemaakt.
Theo Janssen was immens populair. Hij veroorzaakte menige opstopping. Theo Janssen was immens populair. Hij veroorzaakte menige opstopping.