Menu

Ajacieden bijna onzichtbaar tijdens uitlooptraining

Niet dat de Ajacieden zich verborgen hielden voor de buitenwereld na de nederlaag tegen Milan de avond ervoor, maar de mist zorgde ervoor dat ze nauwelijks zichtbaar waren op het veld. Voor de basisspelers geen probleem, want zij hoefden alleen maar uit te lopen.

Zlatan Ibrahimovic, teen, Anthony Obodai, vleeswond aan zijn linkerenkel, Wesley Sneijder, gekneusde linkerkuitspier en Nigel de Jong, pijnlijke rechterhamstring, bleven binnen donderdagochtend. Dat wil zeggen dat maar een klein groepje van de basisspelers naar buiten kwam.

Eeen paar ronden uitlopen, wat lichte oefeningen met bal en de wedstrijd was al weer grotendeels uit de benen. Na een dik halfuur mochten Julien Escudé, Johnny Heitinga, Yakubu, Tomás Galásek, Nicolae Mitea en Maxwell de kleedkamers alweer opzoeken.

Jelle van Damme en John O'Brien deden met vier geblesseerde spelers van Jong Ajax een hersteltraining met René Wormhoudt.

Victor Sikora, Jari Litmanen, Wamberto, Petri Pasanen, Tom Soetaers, Rafael van der Vaart en Zdenek Grygera deden onder leiding van Ruud Krol en onder toeziend oog van Ronald Koeman, eerst een rondo en daarna kleine partijtjes in teams van twee. Nadat ook zij de noodzakelijke lichamelijk arbeid hadden verricht, was het trainingsveld rond de middag weer verlaten.

De training van vrijdag zal niet buiten op het trainingsveld plaatsvinden.