Menu

Ajacieden blij en opgelucht

De Ajacieden waren blij en opgelucht na de eerste overwinning in de Champions League. Na een goede eerste helft, zakte het spel van de Ajacieden na de pauze in. Volgens de spelers lag dat vooral aan het gebrek aan ervaring. Zlatan had een mooie beschrijving van zijn eerste doelpunt.

Grote man aan Ajax-zijde was Zlatan. Met zijn twee doelpunten schoot hij zijn ploeg naar de eerste overwinning in de Champions League. Hij voelde zich niet helemaal lekker na afloop van het duel en wilde daarom snel naar huis. Dus geen al te lange interviews. Hij beschreef zijn eerste goal als volgt: ,,Ik kwam aan de linkerkant, ging naar rechts, toen naar links, trok naar binnen en schoot. Ik had wat geluk en dat had ik nodig." Maar belangrijker dan zijn eigen doelpunten, vond hij de overwinning. Want daar gaat het om.

Bij Chivu overheerste opluchting, ook over het feit dat hij de hele wedstrijd kon spelen. ,,Voor de wedstrijd voelde ik me goed, geen 100%, maar ik nam het risico om te spelen. Ik ben de afgelopen twee dagen zeer intensief behandeld en dat is goed gegaan. Iedereen had veel geduld met me. Ik ben blij dat ik de negentig minuten kon volmaken en dat er niets ernstigs is gebeurd."

De aanvoerder vond dat het gebrek aan ervaring oorzaak was van het feit dat Ajax de tweede helft minder speelde. ,,In de eerste helft speelden we erg goed, dat was een fantastisch gevoel. In de tweede helft konden we dat helaas niet vasthouden. We wisten niet hoe we dat moesten doen, het was héél moeilijk. Ik denk dat het door het gebrek aan ervaring komt. Je zag ook hoe sterk Lyon was, daar schrokken we van. Maar gelukkig hebben we drie punten, dat is het belangrijkste. Het is een geweldig gevoel om te winnen."

Jari Litmanen was het met zijn teamgenoot eens. De Fin vond dat zijn eigen spel hand in hand ging met het wedstrijdbeeld. ,,In de eerste helft ging het beter dan in de tweede. Misschien was het een gebrek aan kwaliteit en ervaring dat wij in de tweede helft terugvielen, misschien was het de verdienste van Lyon. Het is de Franse kampioen en zij hebben de laatste jaren vaker Champions League gespeeld dan wij. Het was makkelijker geweest als wij de tweede helft meer in balbezit waren geweest, maar we liepen voortdurend achter de bal aan en werden zelfs onrustig in balbezit. We moeten niet vergeten dat dit voor de meeste jongens de eerste wedstrijd is in de Champions League, het niveau is hoger. We moeten samen groeien, maar ook individueel. De eerste drie punten zijn mooi meegenomen", aldus Litmanen.

Maarten Stekelenburg keepte zijn eerste wedstrijd in de Champions League en dat deed hij goed ook. Na afloop was hij eveneens opgelucht en blij met de drie punten. Stekelenburg: ,,In de eerste helft speelden we lekker, we hebben Lyon met vlagen weggespeeld. We gaven wel een paar kansen weg, maar voor de rest overheersten we. In de tweede helft deden zij er een schepje bovenop en liepen we achter hun aan. Zij hielden steeds een man vrij en wij wilden achterin een man vrij houden. Daardoor kon hun vrije man meer mee opkomen. Wij probeerden het achterin dicht te houden, dat is aardig gelukt denk ik. Lyon scoorde wel in de tweede helft. Het was een mooi doelpunt, maar hoe dat precies tot stand kwam, weet ik niet meer. Daar moet ik de beelden voor terug zien. Gelukkig konden we het laatste kwartier nog stand houden. En ik heb zelf niet slecht gekeept, vond ik."