Menu
Ajacieden blij met goede teamprestatie

Ajacieden blij met goede teamprestatie

Nourdin Boukhari, die de zege op Sparta inleidde met twee goals, Markus Rosenberg, die vandaag voor de assists zorgde, en Steven Pienaar, die zijn rentree maakte, keken gedrieën met een tevreden gevoel terug op de prestatie van Ajax tegen de West-Rotterdammers (6-0).

Nourdin Boukhari scoorde zijn eerste twee competitiedoelpunten van deze jaargang en deed dat uitgerekend tegen zijn oude club Sparta. ,,Ik was blij dat ik scoorde, voor mezelf en voor de ploeg'', aldus de Rotterdamse Marokkaan. ,,Ik scoor wel vaker tegen mijn oude clubs. Het was leuk om dat ook tegen Sparta te doen. Dat vind ik trouwens nog steeds een fantastische club en ik hoop ooit mijn carrière daar af te mogen sluiten. Laat PSV nu maar komen'', sprak Boukhari ferm en daarmee verwoordde hij ook de gevoelens van de andere Ajacieden.

Markus Rosenberg scoorde niet tegen Sparta, maar was evenzogoed van grote waarde door zijn medespelers van een groot aantal uitstekende voorzetten te voorzien. Zo scoorden Klaas Jan Huntelaar en Thomas Vermaelen op aangeven van de Zweed. ,,Het was 'fun' vandaag'', liet Rosenberg weten. ,,Ik was tevreden met mijn aandeel in de wedstrijd. Als je als diepste spits niet scoort, doe je het niet zo goed, als flankspeler is dat geen probleem. Wel vind ik het vervelend dat ik al twee wedstrijden niet gescoord heb. Als spits heb je nou eenmaal altijd de drang om te willen scoren. De anderen zochten me ook; ze gunden mij ook mijn goal. Het zat er vandaag echter niet in.'' Om dan gekscherend er aan toe te voegen: ,,Ik ga vragen of ik volgende keer met Klaas Jan van plek kan ruilen. Hij hoeft niet altijd drie keer te scoren, hij kan best wat aan mij geven. Nee hoor, we hebben als team een goede wedstrijd gespeeld, dat is het belangrijkste.''

Steven Pienaar was het eens met zijn Zweedse teamgenoot over de collectieve prestatie van Ajax. De Zuid-Afrikaan maakte na drie maanden zijn rentree, en daar was hij blij mee. Niet echter over zijn eigen spel. ,,Ik ben erg ontevreden over hoe ik het deed vandaag. Het liep niet bij mij. Maar ik weet nu weer waar ik sta, wat ik nog moet doen om verder terug te komen. Ik heb wel iets kunnen bijdragen aan de goede wedstrijd van ons. Ik vind dat er veel meer beleving in de ploeg zit dan toen ik drie maanden geleden, uit bij Vitesse, mijn laatste wedstrijd speelde. Het team is gegroeid. Nu hopen dat we de goede reeks kunnen voortzetten'', aldus Pienaar.