Menu

Ajacieden blij met resultaat

Twee punten tegen Arsenal, dat hadden niet veel Ajacieden vooraf verwacht. De Ajax-spelers waren blij met het resultaat, de kwartfinale komt dichterbij. Het resultaat van Valencia, dat met 3-0 verloor, vonden ze verrassend en gunstig. Mido vond dat Ajax beter was en gewoon had moeten winnen.

Vooraf was Tomás Galásek een twijfelgeval, maar de Tsjech kon toch starten. Na zeventig minuten echter ging hij toch naar de kant. ,,De wissel was ook uit voorzorg. Natuurlijk wil je zo'n wedstrijd helemaal spelen, maar ik voelde op een gegeven moment mijn bovenbeen en toen heb ik mijn hand opgestoken voor een wissel. De competitie is voor ons erg belangrijk, daarin wil ik ook spelen. Dus ik wilde geen risico nemen met mijn lichaam".

De middenvelder was blij met het gelijkspel. ,,Een punt tegen Arsenal is een goed resultaat. We staan nog steeds gelijk met hen. De volgende wedstrijd wordt nog belangrijker, dan is er nog meer druk op de ketel. Het bereiken van de kwartfinales zit erin, dat is natuurlijk leuk", aldus Galásek.

Yakubu was degene die Galásek verving. Een aantal wedstrijden achter elkaar had de Ghanees geen speelminuten gekregen, maar tegen Arsenal moest hij er ineens staan. ,,Ik heb een tijdje op de bank gezeten, zoals ook vanavond in het begin. Maar je weet dat je altijd in moet kunnen vallen als er iemand geblesseerd raakt. Vanavond had Tomás een beetje last en moest ik hem dus vervangen. Ik heb mij best gedaan."

,,We wilden natuurlijk winnen, maar een gelijkspel vanavond is voor ons ook goed. Arsenal is een goede en gevaarlijke ploeg, daar moet je geconcentreerd en wat agressief tegen spelen. Dat lukte", vond de invaller.

Uit de wedstrijdstatistieken bleek dat Ajax slechts een schot op goal had geproduceerd, tegen drie voor Arsenal. Toch had Ajax meer kansen dan die ene. Zlatan: ,,Ik kreeg een grote kans, maar er kwam een verdediger tussen lopen. Als dat niet was gebeurd, was het zeker een doelpunt geweest. Dat is nou voetbal. Maar we hebben twee punten van Arsenal gepakt, dat had niemand verwacht. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen. Ik denk dat andere teams ons onderschatten", verklaarde de spits na afloop.

,,Ik hoopte dat ik de winnende goal zou maken", zei Mido, die tien minuten voor tijd inviel voor Zlatan. ,,Natuurlijk hoopte ik dat, maar ik heb geen grote kans gekregen. Als je invalt is het toch anders. Je moet eerst wennen aan het tempo van de wedstrijd. Dat gebeurt vanzelf als je in de basis staat." Toch was de Egyptenaar, ondanks het feit dat hij niet scoorde, blij met de wedstrijd. ,,Ik vond dat wij beter speelden. Kijk, Arsenal heeft ruimte nodig om te kunnen voetballen en die kregen ze van ons niet. We hadden het verdiend om te winnen".

De aanvoerder stond na afloop met spierwitte gympen onder zijn nette Ajax-pak de pers te woord. ,,Ik heb een blaar op mijn voet, dan zitten deze schoenen beter", verklaarde hij zijn outfit. Chivu was tevreden over zijn team. ,,Ajax heeft goed gespeeld, goed gevoetbald en compact gespeeld. Het is toch 0-0 gebleven en met drie punten zijn we door naar de kwartfinale. Het feit dat Roma vanavond gewonnen heeft van Valencia is ook positief. Maar we zijn er nog niet, we moeten nog twee wedstrijden spelen."

Het enige schot op doel volgens de statistieken, kwam waarschijnlijk van de voeten van Chivu. Zijn vrije trap werd op de lijn gepareerd door Cole. ,,De trap was goed, maar hij zat er niet in. Meer oefenen dus", lachte de Roemeen.

Bij Arsenal stond iemand in het veld die ook het rood-wit van de Amsterdamse club heeft gedragen. Dennis Bergkamp bekeek het van de Engelse kant en was eigenlijk ontevreden met de twee punten over twee duels. ,,Voor beiden was het resultaat misschien goed, maar ik denk dat het voor Arsenal beter had gekund. Over het algemeen zijn wij toch de betere ploeg, we hadden zeker een wedstrijd moeten winnen. Maar wij zaten niet goed in ons spel, we hadden niet de juiste vorm om het Ajax lastig te maken. Daarnaast heeft Ajax natuurlijk gewoon een goed team. Deze wedstrijd waren er geen uitblinkers, ik denk dat het vorige week in Londen spannender was. Toch moeten we blij zijn omdat we een goede kans hebben om door te gaan naar de kwartfinale. En als zowel Arsenal als Ajax hun thuiswedstrijd wint, zijn we allebei door."

Als Bergkamp het voor het zeggen had gehad, zou hij een ander scenario voor de afgelopen twee duels hebben bedacht. ,,Ik had het leuker gevonden als we allebei een wedstrijd hadden gewonnen, maar ja, dat kun je nu eenmaal niet van te voren regelen", zei hij lachend. Positief aan de avond vond de ex-Ajacied dat de supporters in de Arena hem nog altijd waarderen. ,,Dat geeft een fijn gevoel."